Παγώνη: «Οι μεταλλάξεις αύξησαν την μεταδοτικότητα από 40% έως 60%»

Η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Αθήνα-Πειραιά, Ματίνα Παγώνη εξέφρασε την ανησυχία της για τη μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού και την κατάσταση στις ΜΕΘ.

«Η μεταδοτικότητα των μεταλλαγμένων στελεχών έχει αυξηθεί από 40% έως 60 % τον τελευταίο καιρό. Επομένως, αναμενόμενα ήταν αυτά τα κρούσματα αφού έχουμε τις μεταλλάξεις. Πιστεύω σε τρεις – τέσσερις μέρες θα έχουμε ακόμα αύξηση των αριθμών και μετά σταθεροποίηση και μείωση. Αυτό που θα είναι το πρόβλημα για να αντιμετωπιστεί είναι το θέμα των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας, των κρεβατιών. Μέχρι χθες είχαμε 91% κάλυψη», είπε μεταξύ άλλων η κ. Παγώνη μιλώντας στον ΑΝΤ1 και πρόσθεσε:

«Αυτό που είναι σημαντικό και πρέπει να το τονίσουμε είναι ότι τον τελευταίο καιρό ο μέσος όρος ηλικίας είναι από 30 έως 60 ετών… Οι μεγάλοι άνθρωποι έχουν εμβολιαστεί… Αυτό που με φοβίζει αυτή τη στιγμή είναι οι ποσότητες των εμβολίων. Σίγουρα θα έρθουν για να προχωρήσουμε τον σχεδιασμό και να πολεμήσουμε τις μεταλλάξεις».

Ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας Νίκος Θωμαΐδης ανέφερε ότι τα λύματα δείχνουν σημαντική αύξηση του ιικού φορτίου σε Θεσσαλονίκη, Βόλο, Ηράκλειο και Λάρισα. Όπως είπε στις περιφέρειες αυτές θα αυξηθούν τα κρούσματα, ενώ υπογράμμισε ότι ακόμα δεν έχει μπει μέσα η παράμετρος Τσικνοπέμπτη.
Σχολιάστε