Νταβατζής ο ψευτοσουλτάνος! Βάζει «χέρι» στον χρυσό των κοσμηματοπωλείων

Το καθεστώς της Τουρκίας βρήκε τρόπο να γεμίσει τα άδεια κρατικά ταμεία!

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει στο εσωτερικό της Τουρκίας σχέδιο του καθεστώτος με το οποίο καλούνται οι κοσμηματοπώλες της Τουρκίας να καταθέσουν ο καθένας από 500 γραμμάρια χρυσού σε κρατικές τράπεζες, προκειμένου να συγκεντρωθεί επιπλέον κεφάλαιο για την οικονομία, σύμφωνα με δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Sözcü!

Το δημοσίευμα, που επικαλείται νομοσχέδιο του υπουργείου Εμπορίου, αναφέρει πως κάθε κοσμηματοπώλης θα πρέπει να καταθέσει 500 γραμμάρια χρυσού, δηλαδή 210.000 λίρες ο καθένας, κάτι που θα αποφέρει στις κρατικές τράπεζες 20 τόνους χρυσού, αξία που θα ανέρχεται σε περίπου 1,1 δισ. δολάρια, καθώς στην Τουρκία εκτιμάται ότι εργάζονται περίπου 40.000 κοσμηματοπώλες.

Όπως ήταν αναμενόμενο οι κοσμηματοπώλες αντέδρασαν στο κυβερνητικό αυτό σχέδιο.Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κοσμηματοπωλών και Ωρολογοποιών της Άγκυρας Χασάν Τσαβούστζουλου υποστήριξε ότι τα 500 γραμμάρια χρυσού της συμφωνίας είναι πολύ βαρύ μέτρο και προκαλεί δυσφορία στους εμπόρους. «Συναντηθήκαμε με τους αρμόδιους γραφειοκράτες του υπουργείου. Συμφώνησαν ότι οι ενστάσεις μας είναι λογικές. Έχουμε την εντύπωση ότι αυτό το μέτρο θα ακυρωθεί. Δεν πρόκειται να ισχύσει. Ελπίζω να το διορθώσουν, μία μέση οδός θα βρεθεί» είπε ο Τσαβούστζουλου.
Σχολιάστε