Κύπρος: Όλα τα κόμματα, πλην του ΕΛΑΜ, στη Γενεύη με τον ΠτΔ για την Πενταμερή

Συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου, υπό τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο το πρωί της Τρίτης (16/03).

Μετά τη συνεδρίαση, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Κυριάκος Κούσιος, δήλωσε ότι στη συνεδρίαση παρέστησαν, επίσης, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Χριστοδουλίδης και ο διαπραγματευτής της ελληνοκυπριακής πλευράς, Ανδρέας Μαυρογιάννης, προσθέτοντας ότι «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημέρωσε τους πολιτικούς αρχηγούς για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό, για τις επαφές και ανταλλαγές απόψεων που είχε, τόσο με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς όσο και με αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων της ΕΕ, αλλά και με άλλους παράγοντες της διεθνούς κοινότητας.

Επίσης, ενημέρωσε τους πολιτικούς αρχηγούς για τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί κατά την Πενταμερή Διάσκεψη στη Γενεύη και κάλεσε για ακόμα μια φορά τους πολιτικούς αρχηγούς να τον συνοδεύσουν κατά τη διαδικασία της πενταμερούς. Όλα τα πολιτικά κόμματα, με εξαίρεση το ΕΛΑΜ, αποδέχτηκαν την πρόσκληση του Προέδρου της Δημοκρατίας και οι πολιτικοί αρχηγοί θα είναι παρόντες στη Γενεύη.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημέρωσε τους πολιτικούς αρχηγούς ότι πριν τη μετάβαση στη Γενεύη θα υπάρξει και άλλη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου, ενώ στο ενδιάμεσο θα συνεχίσουν οι συνεδρίες της συμβουλευτικής ομάδας που θα συμβουλεύει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον διαπραγματευτή.

Τέλος, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε σήμερα και στις εξελίξεις που αφορούν την πανδημία του κορονοϊού και ιδιαίτερα στα τελευταία γεγονότα που σημειώθηκαν στη Λεμεσό, και παρακάλεσε τους πολιτικούς αρχηγούς να συνδράμουν όλοι ούτως ώστε να εμπεδωθεί στον λαό μας η ανάγκη για αυτοπειθαρχία, για κοινωνική και ευρύτερη κατανόηση του προβλήματος, ώστε να μπορέσουμε μέσα από τον περιορισμό της εξάπλωσης της πανδημίας να επανέλθουμε στην κανονικότητα το ταχύτερο δυνατόν».

 
Σχολιάστε