Κορoνοϊός: Σκληρό lockdown σε Ιωάννινα και Χαλκιδική εισηγούνται οι ειδικοί

Εισήγηση να μπουν στο «βαθύ κόκκινο» τρεις νέες περιοχές της χώρας, έκανε η επιτροπή επιδημιολόγων, που συνεδρίασε το απόγευμα της Τετάρτης (10/3).

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε η ΕΡΤ, η επιτροπή επιδημιολόγων εξετάζοντας τα δεδομένα σε όλη τη χώρα, εισηγείται να μπουν στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου (βαθύ κόκκινο) η πόλη των Ιωαννίνων, η Χαλκιδική αλλά και ο Δήμος Βισαλτίας Σερρών.

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε την Τετάρτη 2.633 νέα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα. Από το σύνολο των νέων κρουσμάτων του ιού 8 είναι εισαγόμενα εκ των οποίων 7 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Η κατανομή των 2.625 νέων εγχώριων κρουσμάτων ανά Περιφερειακή Ενότητα παρουσιάζεται στον κατωτέρω πίνακα. Όπως προκύπτει, η Αττική συνεχίζει να «φλέγεται» καθώς εντοπίστηκαν 1.322 κρούσματα. Δύσκολη η κατάσταση και στη Θεσσαλονίκη με 283 κρούσματα, ενώ στα «κόκκινα» είναι η Αχαΐα με 84 και η Λάρισα με 115. Πολλά, και συγκεκριμένα 62 κρούσματα, καταγράφηκαν στο Ηράκλειο, 50 εντοπίστηκαν στην Κορινθία, ενώ ανησυχεί εκ νέου η Κοζάνη με 39 κρούσματα το τελευταίο 24ωρο.
Σχολιάστε