Κορονοϊός: Σκληρό lockdown σε ακόμα εννέα περιοχές

Να μπουν εννέα ακόμη περιοχές της χώρας σε καθεστώς σκληρού lockdown λόγω της έξαρσης της πανδημίας του κορονοϊού φέρονται να εισηγούνται οι λοιμωξιολόγοι, που συνεδριάζουν από το πρωί αξιολογώντας τα νέα επιδημιολογικά δεδομένα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του star, οι ειδικοί εισηγούνται στην κυβέρνηση να μπουν στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου (βαθύ κόκκινο) η περιφερειακή ενότητα Ευρυτανίας, η περιφερειακή ενότητα Κιλκίς, η περιφερειακή ενότητα Λέσβου και η περιφερειακή ενότητα Χαλκιδικής. Επίσης, εισηγούνται να εφαρμοστεί σκληρό lockdown στους δήμους: Κατερίνης, Ιωαννίνων, Σκιάθου, Χανίων και Μετσόβου.

Δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται η παράταση του lockdown στην Αττική και μετά τις 16 Μαρτίου, λόγω των αυξημένων κρουσμάτων κορονοϊού, των μεταλλάξεων αλλά και της αύξησης του αριθμού των διασωληνωμένων ασθενών, γεγονός που προκαλεί «ασφυξία» στα νοσοκομεία.

Σε ό,τι αφορά στην Καθαρά Δευτέρα, πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν προκρίνονται νέα μέτρα, αλλά οι ειδικοί θα συστήσουν την τήρηση των μέτρων που ήδη εφαρμόζονται, κυρίως την τήρηση των αποστάσεων και τη χρήση μάσκας. Ειδικά για το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας αναμένεται να γίνει σύσταση αυτό να περιοριστεί μόνο σε στενό οικογενειακό κύκλο.

Σε κάθε περίπτωση, οι τελικές αποφάσεις θα ανακοινωθούν το απόγευμα από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά.
Σχολιάστε