Κορονοϊός: Ανοίγει στις 16 Μαρτίου η εστίαση στην Κύπρο

Μερική άρση των περιοριστικών μέτρων στην εστίαση ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας στην Κύπρο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου, από τις 16 Μαρτίου θα επιτρέπεται η λειτουργία μόνο των εξωτερικών χώρων των υποστατικών εστίασης, τηρουμένου του υγειονομικού πρωτοκόλλου και των κατευθυντήριων οδηγιών. Έτσι η πιο πάνω απόφαση ισχύει για τις παρακάτω κατηγορίες χωρών εστίασης: Εστιατόρια, ξενοδοχεία, τουριστικά καταλύματα, ταβέρνες, καφετέριες, πιτσαρίες, μπυραρίες, μπαρ, σνακ-μπαρ, καφενεία, κυλικεία ή και χώρους εστίασης σχολείων, αθλητικών ομίλων, πολιτιστικών ομίλων, σωματείων, συλλόγων, κτλ.

Υπενθυμίζεται ότι η εξυπηρέτηση του κοινού γίνεται αποκλειστικά και μόνο σε τραπεζοκαθίσματα. Εάν στις πιο πάνω επιχειρήσεις λειτουργούν μπαρ, απαγορεύεται η απευθείας εξυπηρέτηση των πολιτών σε αυτά και η χρησιμοποιούνται μόνο για την προπαρασκευή φαγητών και ποτών από το προσωπικό του υποστατικού.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, δεν καθορίζεται μέγιστος αριθμός ατόμων στους εξωτερικούς χώρους των υποστατικών εστίασης.

Ο αριθμός των ατόμων προκύπτει σε κάθε περίπτωση ξεχωριστά, στη βάση των τετραγωνικών μέτρων του κάθε υποστατικού και νοουμένου ότι εφαρμόζεται το μέτρο απόστασης όπως καθορίζεται στο σχετικό πρωτόκολλο.
Σχολιάστε