OTA VOICE
Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Η πανδημία αύξησε τις ανισότητες μεταξύ ανδρών-γυναικών

Η υγειονομική κρίση του κορονοϊού έπληξε σημαντικά την ισότητα μεταξύ ανδρών και γυναικών, με αποτέλεσμα να χρειάζεται περισσότερο από μία γενιά για να επιτευχθεί ο στόχος, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ.

Πλέον θα χρειαστούν 36 χρόνια για να εξαλειφθούν οι διαφορές μεταξύ των δύο φύλων τόσο σε οικονομικό και σε πολιτικό επίπεδο, όσο και σε επίπεδο υγείας ή ακόμη και εκπαίδευσης, υπογραμμίζεται στην 15η έκθεση για την ανισότητα ανδρών-γυναικών σε παγκόσμιο επίπεδο.

“ Η πανδημία είχε καταλυτική επιρροή στην ισότητα ανδρών-γυναικών, τόσο στον χώρο εργασίας όσο και στο σπίτι, ανατρέποντας χρόνια προόδων”, ανέφερε η Σάαντια Ζαχίντι μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ.

Οι επιπτώσεις της υγειονομικής κρίσης ήταν πιο σημαντικές για τις γυναίκες, καθώς περισσότερες σε σχέση με άνδρες έχασαν τη δουλειά τους, εν μέρει κυρίως επειδή υπερεκπροσωπούνται σε τομείς όπως η εστίαση που επλήγη ιδιαίτερα από τα περιοριστικά μέτρα που υιοθετήθηκαν για την ανάσχεση της covid-19.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Εργασίας (ΙLO), το ποσοστό των γυναικών που έχασε τη δουλειά του το 2020 φτάνει το 5%, έναντι 3,9% για τους άνδρες.

Η υγειονομική κρίση αύξησε και τον φόρτο εργασίας που έχουν οι γυναίκες στο σπίτι, από τις δουλειές του σπιτιού και τη φύλαξη των παιδιών ως τη φροντίδα ηλικιωμένων συγγενών, τα οποία ανέλαβαν “ σε δυσανάλογο ποσοστό”.

Σχετικά Άρθρα

Διαδήλωσαν στην τουρκική πρεσβεία για την Γενοκτονία των Αρμενίων

otavoice

ΗΠΑ: Παράδοση πυραύλων ATACMS μεγάλου βεληνεκούς στην Ουκρανία

otavoice

Ο Νίκος Ανδρουλάκης στην Αρμενική Νεολαία Ελλάδας: «Είμαι στο πλευρό σας»

otavoice

Εκτός ευρωεκλογών οι Σπαρτιάτες, με απόφαση του Αρείου Πάγου

otavoice

Υποχωρεί η αφρικανική σκόνη: Tι εντόπισαν οι επιστήμονες

otavoice

Συνελήφθη ο Κ. Φλώρος για τον ξυλοδαρμό Γραμμένου – To πρωτοφανές επεισόδιο στη Βουλή

otavoice