Η ελληνική σημαία σκέπασε τον κόσμο – Η υφήλιος τίμησε τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821

Εντυπωσιακές εικόνες

Διάφορες χώρες του κόσμου τιμούν τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση με την φωταγώγηση εμβληματικών κτιρίων με τα χρώματα της ελληνικής σημαίας.

Το Εθνικό Μουσείο Ουγγαρίας στη Βουδαπέστη φωταγωγήθηκε χθες στα χρώματα της ελληνικής σημαίας για τους εορτασμούς των 200 ετών από την έναρξη της Επανάστασης του 1821.

Η Αγία Πετρούπολη τίμησε την επέτειο των 200 ετών της Επανάστασης του 1821 φωτίζοντας με τα χρώματα της ελληνικής σημαίας την εμβληματική γέφυρα των Χειμερινών Ανακτόρων.

Το Μουσείο Πολιτισμών και Τεχνών του Κόσμου στο Αμβούργο φωτισμένο στα γαλανόλευκα για την επέτειο των 200 ετών της Επανάστασης του 1821.

Στο Μοντεβιδέο, η ιστορική Κεντρική Πύλη Παλαιάς Πόλης και η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ουρουγουάης, με το άγαλμα του Σωκράτη, φωτίστηκαν με γαλανόλευκα χρώματα προς τιμή της επετείου των 200 ετών της Επανάστασης του 1821.

Το κτίριο της Συνομοσπονδίας Δανικών Βιομηχανιών, στο κέντρο της Κοπεγχάγης, φωταγωγήθηκε χθες στα ελληνικά χρώματα για την επέτειο των 200 ετών της Επανάστασης του 1821.

Εμβληματικά κτίρια και μνημεία του Μπουένος Άιρες και άλλων πόλεων της Αργεντινής, αλλά και της La Paz στη Βολιβία, φωταγωγήθηκαν στα χρώματα της ελληνικής σημαίας, συμμετέχοντας στον εορτασμό της ιστορικής εθνικής επετείου της Ελλάδας.

Το Δημαρχείο των Βρυξελλών στην Grand Place φωταγωγήθηκε χθες με τα ελληνικά χρώματα για τους εορτασμούς της επετείου των 200 ετών από την Επανάσταση του 1821

Οι καταρράκτες του Νιαγάρα στο Οντάριο του Καναδά φωτίστηκαν γαλανόλευκα στο πλαίσιο των εορτασμών για την επέτειο των 200 ετών από την έναρξη του Αγώνα για την Ανεξαρτησία.

Το Εθνικό Μέγαρο Πολιτισμού της Βουλγαρίας στη Σόφια φωταγωγήθηκε στα χρώματα της ελληνικής σημαίας, τιμώντας την επέτειο των 200 ετών της Επανάστασης του 1821.

Τα Προπύλαια στο Μόναχο φωτισμένα στα γαλανόλευκα για τους εορτασμούς των 200 ετών από την Επανάσταση του 1821

Η Λευκωσία φωτισμένη στα γαλανόλευκα για την ιστορική επέτειο των 200 ετών από την Επανάσταση του 1821.

O Πύργος Petřin της Πράγας φωτίζεται με τα ελληνικά χρώματα προς τιμήν της εθνικής επετείου.

Τα χρώματα της ελληνικής σημαίας φωτίζουν το Council House και τη Γέφυρα Matagarup στο Perth της Αυστραλίας, που συμμετέχει στους εορτασμούς για την επέτειο των 200 ετών από την έναρξη του Αγώνα για την ανεξαρτησία.

Η ελληνική σημαία κυματίζει από σήμερα και για 3 μέρες στον υψηλότερο ιστό του θεματικού πάρκου «Παρέλαση Σημαιών», στην ιστορική προβλήτα του Ρόττερνταμ, που τιμά έτσι την επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης.

Η ελληνική σημαία προβάλλεται στον περιστρεφόμενο θόλο του Al Hazm Mall στη Ντόχα του Κατάρ για το σημερινό εορτασμό της επετείου των 200 ετών από την έναρξη της Επανάστασης του 1821.

Η κεντρική πρόσοψη του Συμβουλίου της Ευρώπης στο Στρασβουργο φωταγωγήθηκε με ελληνικά χρώματα για την φετινή ιστορική επέτειο.
Η ελληνική σημαία στην κεντρική πλατεία της πόλης Κάλμαρ στη Σουηδία για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.

Το Άγαλμα του Ιησού στο Ρίο ντε Τζανέιρο φωταγωγημένο για την επέτειο των 200 ετών από την έναρξη της Επανάστασης του 1821.

Η εκκλησία Notre Dame d’Afrique στην παλαιά πόλη του Αλγερίου φωταγωγημένη με τα ελληνικά χρώματα για την επέτειο των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση.

Η εμβληματική Όπερα του Σύδνεϋ φωταγωγημένη με τα χρώματα της ελληνικής σημαίας προς τιμήν της επετείου των 200 ετών από την Επανάσταση του 1821.

Στη Μανίλα, το εμβληματικό μνημείο αφιερωμένο στον εθνικό ήρωα των Φιλιππίνων Jose Rizal φωτίζεται στα ελληνικά χρώματα προς τιμήν της επετείου των 200 ετών από τον Αγώνα της ανεξαρτησίας

Το γνωστό άγαλμα των Βρυξελλών Manneken Pis ντύθηκε με στολή Εύζωνα για την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, σε εκδήλωση παρουσία του Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτη Σχοινά, του Πρέσβη της Ελλάδας στο Βέλγιο Διονύσιου Καλαμβρέζου και του Εκπροσώπου του Δήμου Βρυξελλών Jean-Marie Amand.

Το Δημαρχείο της Χάιφα στο Ισραήλ φωταγωγήθηκε με τα χρώματα της ελληνικής σημαίας προς τιμήν της επετείου των 200 ετών από την Επανάσταση του 1821.

Η έδρα του Υπουργείου Εξωτερικών της Ισπανίας στη Μαδρίτη φωτίστηκε χθες με τα χρώματα της ελληνικής σημαίας τιμώντας την επέτειο των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση.

To κεντρικό μνημείο της εμβληματικής Πλατείας Εμπορίου της Λισαβόνας φωταγωγημένο με τα ελληνικά χρώματα προς τιμή της 200ης επετείου της Επανάστασης του 1821

Το Μουσείο Sursock της Βηρυτού στο Λίβανο φωταγωγήθηκε χθες με τα χρώματα της ελληνικής σημαίας, συμμετέχοντας στους εορτασμούς για τα 200 χρόνια από την έναρξη της Επανάστασης του 1821.

Ο εμβληματικός Ολυμπιακός Πύργος του Μονάχου, φώτισε στα χρώματα της Ελλάδας στα 290 μ.

Τα χρώματα της ελληνικής σημαίας φωτίζουν την Ιερά Μονή Τιμίου Σταυρού στα Ιεροσόλυμα για την επέτειο των 200 ετών της Επανάστασης του 1821
Σχολιάστε