OTA VOICE
Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Αίγυπτος: Καμία συζήτηση για οριοθέτηση ΑΟΖ με Τουρκία

Αιγυπτιακές πηγές ανέφεραν μεταξύ άλλων: «ο σεβασμός στα θαλάσσια σύνορα των χωρών της Μεσογείου, δεν είναι καινούργιος και οι τουρκικοί ισχυρισμοί ότι οι δύο χώρες έχουν διαπραγματευτεί είναι εσφαλμένοι».

Διαλύθηκαν με τον πιο επίσημο τρόπο οι φήμες που τροφοδοτεί η προπαγάνδα της Άγκυρας αναφορικά με την προσέγγιση Τουρκίας και Αιγύπτου στο ζήτημα οριοθέτησης ΑΟΖ στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ανήμερα της άφιξης του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, στη χώρα των Φαραώ, κύκλοι της αιγυπτιακής διπλωματίας, τους οποίους επικαλείται το Arab News, υπενθύμιζαν τη δέσμευση της Αιγύπτου έναντι της Ελλάδας και της Κύπρου για το ενδεχόμενο διαπραγματεύσεων με την Τουρκία.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι ισχυρισμοί των Τούρκων ότι βρίσκονται κοντά σε συμφωνία με το Κάιρο είναι ψευδείς, προσθέτοντας ότι η Αίγυπτος εξακολουθεί να απορρίπτει το τουρκολιβυκό μνημόνιο.

«Η αιγυπτιακή πλευρά μένει σταθερή στη θέση της απορρίπτοντας τη θαλάσσια συμφωνία που υπεγράφη μεταξύ της κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας της Λιβύης και της Άγκυρας», δήλωσαν διπλωματικές πηγές.

«Ο σεβασμός της Αιγύπτου για τα θαλάσσια σύνορα των μεσογειακών χωρών δεν είναι νέος και οι προσπάθειες της Τουρκίας να ισχυριστεί ότι οι δύο χώρες έχουν διαπραγματευτεί είναι εσφαλμένη», συμπλήρωσαν.

Σημειώνεται ότι τα σχόλια της αιγυπτιακής πλευράς στο Arab News ήρθαν ως συνέπεια των ισχυρισμών του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος είπε ότι η Άγκυρα θα ολοκληρώσει μια συμφωνία με την Αίγυπτο στο πλαίσιο της συμφωνίας που συνήφθη με τη Λιβύη και έχει εγγραφεί στον ΟΗΕ.

Σχετικά Άρθρα

Πέπλο αφρικανικής σκόνης «πνίγει» τη χώρα

otavoice

Οι ισραηλινές δυνάμεις βομβαρδίζουν τη βόρεια Γάζα -Ανελέητο σφυροκόπημα

otavoice

Καθαρίζει η ατμόσφαιρα από το βράδυ και τα δυτικά

otavoice

Ευρωεκλογές-Επιστολική ψήφος: Στις 121.000 εγγραφές – Βήμα βήμα η διαδικασία διαλογής

otavoice

Εμπραχίμ Ραΐσι: Ισραηλινή επίθεση σε ιρανικό έδαφος θα σβήσει το «σιωνιστικό καθεστώς»

otavoice

Κουτσούμπας από Μόντρεαλ: Δυνατό ΚΚΕ στην Ελλάδα και στους Έλληνες του εξωτερικού

otavoice