Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Γερό «χαστούκι» στον ψευτοσουλτάνο για το Κυπριακό

Ο ψευτοσουλτάνος έχει κινηθεί εδώ και μήνες εκτός του πλαισίου των αποφάσεων του ΟΗΕ, υποστηρίζοντας ότι η μόνη βιώσιμη επιλογή για την Κύπρο είναι ένα μοντέλο δυο κρατών.

Οι ΗΠΑ από την πλευρά τους, εξακολουθούν να υποστηρίζουν την επανένωση της Κύπρου στη βάση της διζωνικής και δικοινοτικής ομοσπονδίας όπως τόνισε σχετικά ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ο οποίος σχολίασε τις δηλώσεις που έκανε ο Τούρκος πρόεδρος περί διχοτόμησης του Νησιού.

Σε δηλώσεις σχετικά με το Κυπριακό, ο σφαγέας δήλωσε ότι ο μόνος τρόπος για να επιλυθεί η διένεξη για την Κύπρο είναι να εγκαθιδρυθούν στο νησί δύο κράτη και πως η δημιουργία μιας ομοσπονδίας, η οποία υποστηρίζεται από την Αθήνα, δεν θα περιλαμβάνεται στην ατζέντα επικείμενων συνομιλιών.

Απαντώντας σε ερώτηση της ΕΡΤ, ο εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών επισήμανε ότι «οι Ηνωμένες Πολιτείες εξακολουθούν να υποστηρίζουν μια συνολική λύση υπό την ηγεσία των Κυπρίων για την επανένωση του νησιού σε μια διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία, η οποία θα ωφελήσει όλους τους Κύπριους καθώς και την ευρύτερη περιοχή. Χαιρετίζουμε τις προσπάθειες του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για την διευκόλυνση της επανέναρξης των πολιτικών συζητήσεων».

Χθες, το OTAVOICE σας είχε γράψει για την ακραία ρητορική και την προκλητική στάση της Τουρκίας που συνεχίστηκε με έντονο τρόπο, μόνο που αυτή τη φορά ο ψευτοσουλτάνος πούλαγε… τρέλα!

Θυμηθείτε περισσότερα εδώ.
Σχολιάστε