OTA VOICE
Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Βεράν: “Η βρετανική μετάλλαξη του κορονοϊού μπορεί να καταστήσει αναγκαίο νέο lockdown”

Ένα νέο λοκντάουν «θα καθίστατο πιθανόν απόλυτα αναγκαίο», εάν η κυκλοφορία της βρετανικής μετάλλαξης του νέου κορονοϊού αυξανόταν «σημαντικά» στη Γαλλία, προειδοποίησε σήμερα ο υπουργός Υγείας της χώρας Ολιβιέ Βεράν.

«Εάν η κατανομή αυτής της μετάλλαξης αυξηθεί σημαντικά και θα χρειαστεί να ακολουθήσουμε μια πορεία όπως στην Αγγλία, η καραντίνα θα γίνει πιθανόν απόλυτη ανάγκη», είπε ο Βεράν, ενώπιον της νομοθετικής επιτροπής της Γερουσίας.

«Η εξάπλωση της βρετανικής μετάλλαξης στη γαλλική επικράτεια είναι ίσως ένα καθοριστικό στοιχείο στις στρατηγικές της μάχης κατά της επιδημίας, τις οποίες θα μπορούσαμε να αναπτύξουμε τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες», συνέχισε ο Γάλλος υπουργός Υγείας, κατά την ακρόασή του στο πλαίσιο του νομοσχεδίου για την παράταση της κατάστασης έκτακτης υγειονομικής ανάγκης.

«Όταν μιλάω για μια μάχη με τον χρόνο, ζυγίζω καλά τα λόγια μου. (…) Είναι ένας καθοριστικός παράγοντας για τις επόμενες ημέρες, εβδομάδες, για τους επόμενους μήνες», τόνισε.
Στη Γαλλία, η βρετανική μετάλλαξη αντιπροσωπεύει, σε αυτή τη φάση, περίπου το 1,4% του συνόλου των ημερήσιων μολύνσεων από Covid-19, όπως κατέδειξε μια πρόσφατη μελέτη που διεξήχθη στο σύνολο των θετικών τεστ PCR.

Σχετικά Άρθρα

Φλώρινα: 48ωρη απεργία τελωνειακών σε Νίκη και Κρυσταλλοπηγή

otavoice

Δυναμικό συλλαλητήριο, ζητούν στελέχωση των νοσοκομείων του Λασιθίου

otavoice

Κυκλώνας σάρωσε τη Μαδαγασκάρη: Έντεκα νεκροί και 7.000 πληγέντες

otavoice

Συνάντηση Μπλίνκεν-Μακρόν στο Παρίσι την επόμενη εβδομάδα για την Ουκρανία

otavoice

Στις 30 Απριλίου η τελευταία προθεσμία για τα POS

otavoice

Πούτιν: Αν τα F-16 φτάσουν στην Ουκρανία θα τα καταρρίψουμε

otavoice