OTA VOICE
Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Σχολεία: Διχασμένοι οι επιστήμονες για το κουδούνι της Δευτέρας (11/1)

Η ολική επαναφορά των μαθητών στις σχολικές αίθουσες συνιστούσε επείγουσα ανάγκη για την εκπαιδευτική κοινότητα, καθώς η διδασκαλία διά ζώσης έχει διακοπεί για περισσότερους από δύο μήνες.

Ο υφυπουργός Παιδείας Άγγελος Συρίγος, τόνισε χθες (9/1) ότι το άνοιγμα των σχολείων είναι ένα βασικό βήμα για την επιστροφή σε μια σχετική κανονικότητα, επισημαίνοντας ότι οι έρευνες δείχνουν πως δεν θα κινδυνεύσουν εκπαιδευτικοί και μαθητές. «Σε επόμενο χρόνο θα εξεταστεί το τι θα γίνει με τα γυμνάσια και τα λύκεια, καθώς και για τα φροντιστήρια, τα ΙΕΚ, τα πανεπιστήμια και τα κέντρα ξένων γλωσσών», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ωστόσο, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Θανάσης Εξαδάκτυλος, έκρουσε «καμπανάκι» κινδύνου λέγοντας ότι το άνοιγμα θα πρέπει να γίνει με πιστή τήρηση των μέτρων ασφαλείας. Μιλώντας στο MEGA, τόνισε ότι οποιαδήποτε απροσεξία μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση των κρουσμάτων και εξάπλωση της πανδημίας.

Την ίδια στιγμή ο καθηγητής περιβαλλοντικής μηχανικής ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης εξέφρασε την άποψη να μην ανοίξουν μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς, Λύκεια και Γυμνάσια, με εξαίρεση την Γ’ Λυκείου, που έχει την υποχρέωση των εξετάσεων. «Η τρίτη Λυκείου είναι μια διαφορετική περίπτωση λόγω των εξετάσεων. Τα Γυμνάσια και η δευτέρα Λυκείου θεωρώ ότι δεν θα έπρεπε να ανοίξουν καθόλου μέχρι το τέλος της χρονιάς», ανέφερε χαρακτηριστικά ο καθηγητής, μιλώντας στο OPEN.

Σχετικά Άρθρα

Ην. Βασίλειο- νομοσχέδιο για απελάσεις: Μετανάστες νεκροί στη Μάγχη

otavoice

ΥΠΕΞ για έκθεση Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Παραγνωρίζει και αγνοεί παρεμβάσεις και εθνικές στρατηγικές

otavoice

Μητσοτάκης για Ε65: Δρόμος τεράστιας αναπτυξιακής σημασίας

otavoice

Καταδικάζουμε και καταγγέλλουμε τα εγκλήματα του Παντουρκισμού

otavoice

Κίνα: Κόκκινος συναγερμός για καταρρακτώδεις βροχές στις νότιες περιοχές

otavoice

Μαλαισία: Η στιγμή της σύγκρουσης δύο στρατιωτικών ελικοπτέρων με 10 νεκρούς

otavoice