Κορονοϊός: Τι είδαν οι απεσταλμένοι του ΠΟΥ στην Κίνα – Τα πρώτα στοιχεία

Μια δεκαμελής ομάδα των ειδικών του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) έφτασε στην Κίνα με σκοπό να ερευνήσει την προέλευση του νέου κορονοϊού. Στις 14η Ιανουαρίου ξεκίνησαν οι έρευνες και ήδη αρχίζουν να βλέπουν το «φως» τα πρώτα στοιχεία.

«Όλες οι υποθέσεις βρίσκονται στο τραπέζι. Είναι σαφώς υπερβολικά νωρίς για να καταλήξουμε σε ένα συμπέρασμα για τον τόπο στον οποίο γεννήθηκε ο ιός αυτός», δήλωσε ο διευθυντής που είναι αρμόδιος για θέματα έκτακτης υγειονομικής ανάγκης στους κόλπους του ΠΟΥ Μάικλ Ράιαν σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη Γενεύη.

«Υπάρχουν διαφορετικές (…) επιστημονικές παρατηρήσεις σε διαφορετικά μέρη του κόσμου», συνέχισε, «είναι ένα μεγάλο αίνιγμα και δεν μπορούμε να έχουμε μια συνολική εικόνα κοιτάζοντας ένα από τα 10.000 κομμάτια ενός παζλ».

Η Κίνα έχει πολλές φορές αφήσει να εννοηθεί ότι ο κορονοϊός εμφανίστηκε εκτός των συνόρων της. Ωστόσο αναμφίβολα ο ιός αυτός έχει προκαλέσει μέχρι σήμερα τον θάνατο περισσότερων από δύο εκατομμυρίων ανθρώπων στον κόσμο και έχει προσβάλλει δεκάδες εκατομμύρια, ενώ έχει βαρύτατες επιπτώσεις στην παγκόσμια οικονομία.

«Η ομάδα μας βρίσκεται εκεί, η συνεργασία με τους Κινέζους συναδέλφους μας είναι καλή. Εξετάζουμε τα δεδομένα», πρόσθεσε ο Ράιαν. «Έχουμε την αίσθηση ότι προοδεύουμε λίγο ως προς τη συλλογή στοιχείων και ελπίζουμε να συνεχίσουμε έτσι προς το συμφέρον της δημόσιας υγείας και του μέλλοντος».
Σχολιάστε