Η κλοπή του αιώνα: Ο ψευτοσουλτάνος έκλεψε 8,3 εκ. ευρώ από το πρωτοχρονιάτικο λαχείο!

Ερντογάν πίνει, Ερντογάν κερνάει στην Τουρκία με την μεγαλύτερη απάτη που κατεγράφη ποτέ στη χώρα!

Ένας τυχερός εισέπραξε το 1/4 του συνολικού ποσού, δηλαδή 25 εκατ. τουρκικές λίρες (2,8 εκατ.ευρώ) και τα 75 εκ. λίρες (8,3 εκατ. ευρώ), που περίσσεψαν, αντί να θεωρηθούν τζάκποτ πήγαν στην τσέπη του σφαγέα!

Στην ιστορία θα μείνει η μεγαλύτερη απάτη στη Τουρκία με το πρωτοχρονιάτικο λαχείο. Μια απάτη που φέρει τη σφραγίδα του Ερντογάν! Μπορεί ο γενοκτόνος να μην αγόρασε καν λαχνό για την πρωτοχρονιάτικη κλήρωση του τουρκικού λαχείου, αυτό όμως δεν στάθηκε εμπόδιο στο να είναι ο μεγάλος κερδισμένος του πρώτου αριθμού!

Τουρκικά δημοσιεύματα αναφέρουν ότι ο μεγάλος νικητής της πρωτοχρονιάτικης κλήρωσης του Τουρκικού κρατικού λαχείου ήταν το Κρατικό Ταμείο πλούτου της Τουρκίας. Δηλαδή… ο Ερντογάν!

Το Πρωτοχρονιάτικο Λαχείο θα κλήρωνε το ποσό… ρεκόρ των ύψους 100 εκατ. λιρών (περίπου 11,1 εκατ. ευρώ) σε τέσσερις υπερτυχερούς. Ένα τυχερό δελτίο λοιπόν βρέθηκε στην Δυτική Τουρκία με τον κάτοχο να εισπράττει το ένα τέταρτο του συνολικού ποσού. Δηλαδή 25 εκατ. τουρκικές λίρες (2,8 εκατ.ευρώ). Τα υπόλοιπα τρία στελέχη δεν είχαν πουληθεί και άρα τα 75 εκατ. λίρες (8,3 εκατ. ευρώ) που περισσεύουν θα έπρεπε να θεωρηθούν τζάκποτ και να μοιραστούν στην επόμενη κλήρωση.

Όμως, όπως αναφέρει στο ρεπορτάζ της η εφημερίδα Birgün, το υπόλοιπο ποσό (8,3 εκατ. ευρώ) αντί να μεταφερθεί τελικά ως τζακ ποτ στην επόμενη κλήρωση, κατευθύνθηκε στο Ταμείο Περιουσιακών Στοιχείων της Τουρκίας.

Να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο Ταμείο είχε ιδρύσει ο ίδιος ο ψευτοσουλτάνος με στόχο να αναπτυχθούν περιουσιακά στοιχεία στρατηγικής σημασίας για τη χώρα.

Πρόεδρος του Ταμείου δεν είναι άλλος από τον ίδιο τον… Ερντογάν!

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο Ahval αναφέρει ότι το κρατικό ταμείο πλούτου αξίζει 50 δισεκατομμύρια δολάρια και ως πρόσφατα αντιπρόεδρος του ταμείο ήταν ο πρώην Υπουργός Οικονομικών της Τουρκίας και γαμπρός του σφαγέα, Μπεράτ Αλμπαϋράκ. Υπό τη διαχείριση του Ταμείου βρίσκονται κολοσσοί της Τουρκίας, όπως η Turkish Airlines, η Turk Telekom, οι κρατικές τράπεζες TC Ziraat Bankasi AS και Turkiye Halk, εταιρείες πετρελαίου, τα ταχυδρομεία, το χρηματιστήριο, η εθνική λοταρία και ο εθνικός σιδηρόδρομος.
Σχολιάστε