Η “Δημοκρατία” της Τουρκίας – Απαγορεύσεις σε Twitter, Periscope και Pinterest

Στην Τουρκία του ψευτοσουλτάνου έχει καταλυθεί σχεδόν κάθε έννοια δημοκρατικού δικαιώματος.

Κάθε φορά όμως ο σφαγέας των γενοκτόνων καταφέρνει να.. ξεπερνάει τον εαυτό του «βυθίζοντας» με τις τακτικές του που θυμίζουν «Μεσαίωνα».

Ήδη από σήμερα, την επιβολή απαγόρευσης διαφημιστικών καταχωρίσεων στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης Twitter, Periscope και Pinterest λόγω της νέας νομοθεσίας που διέπει τη λειτουργία τους στην Τουρκία προβλέπουν αποφάσεις που δημοσιεύθηκαν στην επίσημη Εφημερίδα της τουρκικής Κυβέρνησης και υπογράφει η Αρχή Τεχνολογιών Πληροφοριών και Επικοινωνίας (Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu [BTK], η πρώην Αρχή Τηλεπικοινωνιών).

Η νέα νομοθεσία επιτρέπει στις αρχές να αφαιρούν περιεχόμενο από τις ψηφιακές πλατφόρμες, αντί να αποκλείουν την πρόσβαση σε αυτό, όπως έκαναν στο παρελθόν. Η εξέλιξη αυτή προκαλεί ανησυχία, καθώς ολοένα μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού στρέφεται στο διαδίκτυο, με δεδομένο τον ασφυκτικό έλεγχο της Άγκυρας στο πεδίο των μέσων ενημέρωσης.
Τους προηγούμενους μήνες, επιβλήθηκαν πρόστιμα σε Facebook, YouTube και Twitter επειδή δεν συμμορφώνονταν προς την τουρκική νομοθεσία, σύμφωνα με τις δικές τους… πρακτικές!

Όσες εταιρείες εξακολουθήσουν να μη συμμορφώνονται θα δουν το εύρος ζώνης τους να μειώνεται κατά 90%, πρακτικά την πρόσβαση στις υπηρεσίες τους να κόβεται στην Τουρκία, έχουν διαμηνύσει οι αρχές.
Σχολιάστε