«Χαστούκι» της ΕΕ στην «οπισθοδρόμηση» της «σουλτανικής» Τουρκίας στα ανθρώπινα δικαιώματα

Οι αντιφρονούντες φυλακίζονται και οι διαμαρτυρίες καταπνίγονται

Η Τουρκία με το καθεστώς του δολοφόνου Ερντογάν προσομοιάζει με απολυταρχία. Ή στη γλώσσα τους με… απόλυτο σουλτανισμό! Στο κράτος του δολοφόνου ψευτοσουλτάνου καταπατούνται τα δικαιώματα στην ελευθερία της έκφρασης και οι αρχές «καταδιώκουν χρήστες/ριες μέσων κοινωνικής δικτύωσης, δημοσιογράφους, γιατρούς και άλλους και επικαλούνται νομικές διατάξεις που ποινικοποιούν τις αντίθετες απόψεις, σε μια προσπάθεια να αποσιωπήσουν την κριτική εναντίον τους.

Η Ε.Ε. για μια ακόμη φορά έστειλε αυστηρό μήνυμα προς την Τουρκία για τις εξελίξεις σχετικά με το κράτος – δικαίου και τα ανθρώπινα δικαιώματα στη χώρα. Συγκεκριμένα, η εκπρόσωπος της Κομισιόν για θέματα Εξωτερικών Υποθέσεων Ναμπίλα Μασράλι εξέφρασε τις ανησυχίες της Ε.Ε. τονίζοντας ειδικότερα τις περιπτώσεις του δημοσιογράφου Τσαν Ντουντάρ, του Οσμάν Καβαλά και του Σελαχατίν Ντεμίρτας.

Αναλυτικά, η Ναμπίλα Μασράλι σημείωσε:

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει επανειλημμένα εκφράσει τις σοβαρές ανησυχίες της σχετικά με τις συνεχιζόμενες αρνητικές εξελίξεις όσον αφορά το κράτος δικαίου, τα θεμελιώδη δικαιώματα και το δικαστικό σώμα στην Τουρκία, καθώς και συγκεκριμένες συστάσεις στις ετήσιες εκθέσεις της Επιτροπής για την Τουρκία για την αντιμετώπιση με αξιοπιστία όλων των σχετικών ελλείψεων κατά προτεραιότητα.

Η απόφαση τουρκικού δικαστηρίου να καταδικάσει τον δημοσιογράφο Τσαν Ντουντάρ για το βασικό του δικαίωμα στην ελευθερία έκφρασης και τη συνεχή προδικαστική κράτηση του Οσμάν Καβαλά πηγαίνει, δυστυχώς, στην αντίθετη κατεύθυνση».
Σχολιάστε