Το Περού αναστέλλει όλες τις πτήσεις από την Ευρώπη

Η κυβέρνηση του Περού αποφάσισε να απαγορεύσει όλες τις πτήσεις από την Ευρώπη προληπτικά, μετά τον εντοπισμό νέου στελέχους του SARS-CoV-2, που φέρεται να είναι ακόμη πιο μεταδοτικό, στο Ηνωμένο Βασίλειο, ανακοίνωσε χθες Δευτέρα ο μεταβατικός πρόεδρος Φραντσίσκο Σαγάστι.

Πρόκειται για ένα από τα μέτρα «προληπτικής φύσης» που έχουν σκοπό να αποτραπεί η εξάπλωση του νέου στελέχους στο Περού, το οποίο συμμορφώνεται προς τη σύσταση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας οι χώρες να ενισχύσουν τις διαδικασίες ελέγχου και πρόληψης, ανέφερε ο Σαγάστι.

Επιπλέον, η Λίμα αποφάσισε να «απαγορεύσει την είσοδο σε όλους τους αλλοδαπούς μη μόνιμους κατοίκους που βρίσκονταν στο Ηνωμένο Βασίλειο τις τελευταίες δύο εβδομάδες», ανέφερε ο περουβιανός πρόεδρος. Πέραν αυτού, Περουβιανοί και αλλοδαποί που είχαν επισκεφθεί το ΗΒ τις προηγούμενες δύο εβδομάδες και βρίσκονται ήδη στη χώρα των Άνδεων «πρέπει να τεθούν σε καραντίνα για 14 ημέρες», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον αρχηγό του κράτους, δεν έχουν φθάσει στη χώρα απευθείας πτήσεις προερχόμενες από τη Βρετανία μετά τη 15η Δεκεμβρίου, όταν ξανάρχισαν οι διεθνείς πτήσεις. Ωστόσο οι αρχές έχουν θέσει υπό επιτήρηση Βρετανούς που έχουν μπει στη χώρα αφού μετεπιβιβάστηκαν σε άλλα αεροσκάφη, διευκρίνισε.

 
Σχολιάστε