OTA VOICE
Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

ΠΟΥ: Οι εθνικές αρχές να εξετάσουν τις παρενέργειες εμβολίων κατά του κορονοϊού

Εναπόκειται στις εθνικές αρχές να εξετάσουν τυχόν παρενέργειες των εμβολίων εναντίον της COVID-19, ανέφερε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας απαντώντας σε ερωτήσεις για τη Βρετανία που προειδοποίησε όσους έχουν ιστορικό αλλεργιών να αποφύγουν να λάβουν το εμβόλιο των Pfizer-BioNTech.

“Όμως ο κόσμος δεν πρέπει να ανησυχεί υπερβολικά. Θυμηθείτε πως υπάρχει ένας αριθμός υποψήφιων εμβολίων που έρχονται την ίδια στιγμή”, δήλωσε η εκπρόσωπος του ΠΟΥ Μάργκαρετ Χάρις σε συνέντευξη Τύπου του ΟΗΕ στη Γενεύη.

“Ένα εμβόλιο μπορεί να μην είναι κατάλληλο για συγκεκριμένα άτομα, αλλά μπορεί να ανακαλύψετε ότι ένα άλλο εμβόλιο είναι [κατάλληλο]”.

Την Τρίτη η Βρετανία έγινε η πρώτη χώρα που ξεκίνησε τη χορήγηση του εμβολίου των Pfizer-BioNTech. Η ρυθμιστική αρχή για την υγεία ανακοίνωσε στη συνέχεια ότι όσοι έχουν ιστορικό αλλεργιών σε ένα φάρμακο ή σε μια τροφή δεν πρέπει να εμβολιαστούν, μετά την αναφορά δύο περιστατικών με αυτήν την αντίδραση.

Επιτροπή εξωτερικών συμβούλων στην Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ ψήφισε χθες, Πέμπτη, με συντριπτική πλειοψηφία να δοθεί άδεια για επείγουσα χρήση του εμβολίου, ανοίγοντας τον δρόμο για την υπηρεσία να εγκρίνει το εμβόλιο σε μια χώρα που έχει θρηνήσει περισσότερους από 285.000 νεκρούς λόγω της COVID-19.

Ο ΠΟΥ εξετάζει δεδομένα από τις κλινικές δοκιμές Φάσης 3 πολλών υποψήφιων εμβολίων εναντίον της COVID-19, είπε η Χάρις. Η υπηρεσία δεν έχει ακόμη εκδώσει επείγουσα άδεια για οποιοδήποτε εμβόλιο, αλλά “το πρωταρχικό πράγμα που κοιτάμε είναι η ασφάλεια”, πρόσθεσε.

Σχετικά Άρθρα

Φλώρινα: 48ωρη απεργία τελωνειακών σε Νίκη και Κρυσταλλοπηγή

otavoice

Δυναμικό συλλαλητήριο, ζητούν στελέχωση των νοσοκομείων του Λασιθίου

otavoice

Κυκλώνας σάρωσε τη Μαδαγασκάρη: Έντεκα νεκροί και 7.000 πληγέντες

otavoice

Συνάντηση Μπλίνκεν-Μακρόν στο Παρίσι την επόμενη εβδομάδα για την Ουκρανία

otavoice

Στις 30 Απριλίου η τελευταία προθεσμία για τα POS

otavoice

Πούτιν: Αν τα F-16 φτάσουν στην Ουκρανία θα τα καταρρίψουμε

otavoice