«Μαγκιές» Ερντογάν μία ημέρα πριν τη Σύνοδο Κορυφής: «Οι κυρώσεις δεν θα μας επηρεάσουν»

Επιμένει στην προκλητική ρητορική του ο εριστικός σουλτάνος – Δεν υποχωρεί στις διεκδικήσεις του σε Αιγαίο και Μεσόγειο

Για τις πιθανές κυρώσεις κατά της Τουρκίας στην επικείμενη Σύνοδο Κορυφής των «27» την Πέμπτη απάντησε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μετά τη σχετική ερώτηση από δημοσιογράφους λίγο πριν να αναχωρήσει για το Αζερμπαϊτζάν να συναντήσει τον συνένοχο του Αλίγιεφ στο έγκλημα κατά του αρμενικού λαού στο Αρτσαχ. .

Σύμφωνα με τη Yeni Safak, ο Τούρκος Πρόεδρος προαισθανόμενος το χαστούκι που έρχεται είπε ότι «πιθανές κυρώσεις εκ μέρους της Ε.Ε. δεν πρόκειται να μας επηρεάσουν ιδιαίτερα. Ο ίδιος εξαπέλυσε πυρά εναντίον της Ε.Ε. λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «από το 1963 μας έχει επιβάλει κυρώσεις. Η Ε.Ε. δεν ήταν ποτέ ειλικρινής, δεν τήρησε ποτέ τις υποσχέσεις της. Αλλά είμαστε υπομονετικοί από τότε». Ο Ερντογάν ανέφερε ακόμη ότι οι «τίμιοι και ειλικρινείς» μεταξύ των ηγετών των χωρών της ΕΕ είναι «εναντίον τέτοιων μέτρων».

Ο Τούρκος Πρόεδρος έκανε αναφορά και στον νέο Πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν λέγοντας ότι τον γνωρίζει. «Είμαι κάποιος που γνωρίζει πολύ καλά τον Μπάϊντεν κατά την περίοδο που Πρόεδρος ήταν ο Ομπάμα. Είναι κάποιος που έχει έρθει σπίτι μου. Με επισκέφτηκε στο σπίτι μου με την ασθένειά μου. Ο Ömer Çelik ήταν επίσης παρών σε αυτήν την επίσκεψη. Θα μιλήσω με τον νέο Αμερικανό Πρόεδρο μόλις εκείνος αναλάβει καθήκοντα αρχηγού του κράτους».
Σχολιάστε