Βρετανία: Έκκληση να έχουν τα παράθυρα ανοιχτά τον χειμώνα για να περιοριστεί η διασπορά

Έκκληση στους πολίτες της Βρετανίας κάνουν οι υγειονομικές Αρχές ώστε να διατηρήσουν τα παράθυρα ανοιχτά όλο το χειμώνα για να μειώσουν τον κίνδυνο διασποράς του κορονοϊού.

Το υπουργείο Υγείας δημοσίευσε ένα βίντεο που απεικονίζει πώς τα σωματίδια του αερομεταφερόμενου κορονοϊού παραμένουν σε χώρους χωρίς εξαερισμό. Η είσοδος καθαρού αέρα σε εσωτερικούς χώρους μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο μόλυνσης από τον κορονοϊό κατά περισσότερο από 70%.

Οι ειδικοί συνιστούν στους ανθρώπους είτε να ανοίγουν τα παράθυρα πλήρως για περιόδους 10 έως 15 λεπτών τακτικά όλη την ημέρα είτε να αφήνουν τα παράθυρα ελαφρώς ανοιχτά συνεχώς. Επίσης πρέπει να διασφαλίζεται η τακτική ενεργοποίηση του εξαερισμού στην κουζίνα και στο μπάνιο, κάτι που μπορεί να βοηθήσει στον αερισμό ενός εσωτερικού χώρου. Ο κορονοϊός εξαπλώνεται μέσω του αέρα από σταγονίδια και μικρότερα σωματίδια, γνωστά ως αερολύματα, που εκπνέονται από τη μύτη και το στόμα ενός μολυσμένου ατόμου καθώς αναπνέι, μιλά ή βήχει. Χωρίς εξαερισμό, τα σωματίδια μπορούν να παραμείνουν αιωρούμενα στον αέρα για ώρες και να συσσωρευτούν με την πάροδο του χρόνου.
Σχολιάστε