OTA VOICE
Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Ο ΠΟΥ “βλέπει” προοδευτικό έλεγχο της πανδημίας το 2021

Ο κορυφαίος ειδικός του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης δήλωσε σήμερα ότι ο ερχομός ενός εμβολίου κατά της Covid-19 θα επιτρέψει στον κόσμο να αποκτήσει προοδευτικά έλεγχο της νόσου τον επόμενο χρόνο.

“Η ζωή όπως την ξέραμε, νομίζω ότι είναι πολύ, πολύ πιθανή, αλλά θα πρέπει να συνεχίσουμε να τηρούμε τους κανόνες υγιεινής και την σωματική απόσταση. Τα εμβόλια δεν αντιστοιχούν με αφανισμό της Covid. Η προσθήκη εμβολίων στα τρέχοντα μέτρα μας θα μας επιτρέψει να συντρίψουμε πραγματικά την καμπύλη, να αποφύγουμε τα λοκντάουν και να αποκτήσουμε προοδευτικά τον έλεγχο της νόσου”, δήλωσε ο Μάικ Ράιαν στο τηλεοπτικό δίκτυο RTE της πατρίδας του, της Ιρλανδίας.

“Πρέπει να έχουμε πλήρη επίγνωση ότι πρέπει να μειώσουμε την πιθανότητα να μολύνουμε κάποιον άλλο, απλά οργανώνοντας προσεκτικά τις οικογενειακές μας συναθροίσεις κατά τη διάρκεια των εορτών των Χριστουγέννων. Το σύνηθες στην Ιρλανδία 15 άτομα στην κουζίνα να ξεφλουδίζουν πατάτες και να γεμίζουν γαλοπούλες είναι κάτι που δεν πρέπει να κάνουμε”, τόνισε.

Σχετικά Άρθρα

Φλώρινα: 48ωρη απεργία τελωνειακών σε Νίκη και Κρυσταλλοπηγή

otavoice

Δυναμικό συλλαλητήριο, ζητούν στελέχωση των νοσοκομείων του Λασιθίου

otavoice

Κυκλώνας σάρωσε τη Μαδαγασκάρη: Έντεκα νεκροί και 7.000 πληγέντες

otavoice

Συνάντηση Μπλίνκεν-Μακρόν στο Παρίσι την επόμενη εβδομάδα για την Ουκρανία

otavoice

Στις 30 Απριλίου η τελευταία προθεσμία για τα POS

otavoice

Πούτιν: Αν τα F-16 φτάσουν στην Ουκρανία θα τα καταρρίψουμε

otavoice