«Επίθεση» της Τουρκίας στην Ελλάδα πριν τη Σύνοδο Κορυφής: «Δεν θα καταφέρει τίποτα με τη γλώσσα των… απειλών»

Βαφτίζει τις τουρκικές προκλήσεις ότι γίνονται για να προστατευτούν τα δικαιώματα της Τουρκίας και των Τουρκοκυπρίων.

Σε μια ακόμη προκλητική ρητορική το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, απαντώντας στις δηλώσεις του Έλληνα ΥΠΕΞ, Νίκου Δένδια, υποστηρίζει πως η Ελλάδα προσπαθεί να αποφύγει τον διάλογο χρησιμοποιώντας δικαιολογίες.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι “οι κατηγορίες που εκτόξευσε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών και η απειλητική γλώσσα του εναντίον της χώρας μας δείχνουν για άλλη μια φορά ότι η ελληνική πλευρά δεν επιθυμεί να επιλύσει τα ζητήματα με τη χώρα μας μέσω του διαλόγου και της διπλωματίας”.

“Δυστυχώς, η εποικοδομητική στάση που έχει επιδείξει και τα βήματα καλής πρόθεσης που έχει κάνει η Τουρκία στο ζήτημα της ανατολικής Μεσογείου από τον Αύγουστο δεν έχουν βρει ανταπόκριση. Κι ενώ η κατάσταση είναι αυτή, ο χαρακτηρισμός των αποφασιστικών μας ενεργειών για προστασία των δικαιωμάτων της χώρας μας και των Τ/Κ απέναντι στις μαξιμαλιστικές αξιώσεις της Ελλάδας ως ‘προκλητικές’ και παράνομες’ είναι δικαιολογία για αποφυγή του διαλόγου. Η Τουρκία, ανέκαθεν απηύθυνε εκκλήσεις για διάλογο και θα συνεχίσει να απευθύνει”, αναφέρει το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών.

Σημειώνει πως “η Ελλάδα πρέπει πλέον να αντιληφθεί ότι δεν θα καταφέρει να πετύχει κανένα αποτέλεσμα με τη γλώσσα των απειλών και προσπαθώντας να λάβει τη στήριξη της ΕΕ. Πρέπει να σταματήσει να θέτει προϋποθέσεις και να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων το συντομότερο δυνατό”.
Σχολιάστε