OTA VOICE
Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Τατάρ: Ο διπρόσωπος εισβολέας των Βαρωσίων και οι… φρούδες υποσχέσεις του

Ο νικητής των χθεσινών «εκλογών» στα κατεχόμενα εμπαίζει τον κυπριακό ελληνισμό και την Κυπριακή Δημοκρατία

Μουδιασμένα υποδέχθηκε ο κυπριακός ελληνισμός την εκλογή του Ερσίν Τατάρ στις παράνομες εκλογές του ψευδοκράτους. Το γιουσουφάκι του γιαλαντζί σουλτάνου, Ερσίν Τατάρ, αναδείχθηκε νέος ηγέτης των Τουρκοκυπρίων χάρη στις μεθοδεύσεις του μέντορά του και τις απειλητικές τακτικές που ακολούθησε ο δολοφόνος των λαών.

Ο εισβολέας των Βαρωσίων πήρε τελικά το χρίσμα και στις πρώτες του δηλώσεις προσπάθησε αμέσως να διασκεδάσει τις εντυπώσεις:

«Tείνω χείρα ειρήνης, χείρα φιλίας προς τον ελληνοκυπριακό λαό. Είμαι έτοιμος να καθίσω στο τραπέζι και να οδηγήσω σε αποτέλεσμα το Κυπριακό στη βάση των πραγματικοτήτων. Πιστεύω ότι η κατάληξη του Κυπριακού σε αποτέλεσμα, θα εξασφαλίσει μεγάλο όφελος στην περιοχή μας, θα καταστεί παράδειγμα για τη διεθνή κοινότητα και θα είναι ωφέλιμο για τους δύο λαούς και τα δύο κράτη. Πιστεύω ειλικρινά ότι μαζί με την κατάληξη του Κυπριακού σε αποτέλεσμα, θα αναπτυχθούν οι σχέσεις Τουρκίας – Ελλάδας».

Όλα αυτά τα ανέφερε το alter ego του σφαγέα, προσφάτως εισβολέας των Βαρωσίων και ένας άνθρωπος που δεν σκοπεύει να συνομιλήσει στην βάση της συμφωνημένης μορφής λύσης η οποία είναι η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία, ταυτιζόμενος πλήρως με τον Ταγίπ Ερντογάν και τον Μελβούτ Τσαβούσογλου.

«Δεν θα είναι δύσκολο να καθίσουμε στο τραπέζι και να φτάσουμε σε μια συμφωνία, αν οι Ελληνοκύπριοι και Ελλαδίτες φίλοι μας διαβάσουν σωστά τις στρατηγικές, οικονομικές και κοινωνικές ισορροπίες λαμβάνοντας υπόψη το μέλλον. Αν δεν το κάνουν αυτό και συνεχίσουν την αδιάλλακτη στάση τους, να ξέρουν ότι δεν θα παραιτηθούμε των δικαιωμάτων μας. Θα κάνουμε τα απαραίτητα βήματα και θα προστατεύσουμε μέχρι τέλους τα δικαιώματα του λαού μας» συνεχίζει ξεδιάντροπα ο Τατάρ ο οποίος μάλιστα απευθυνόμενος προς τα Ηνωμένα Έθνη και την ΕΕ σημείωσε: «Να είστε δίκαιοι. Ο τουρκοκυπριακός λαός ουδέποτε θα παραιτηθεί από το να διοικεί τον εαυτό του, από την κυριαρχία του. Βγείτε πλέον από τα καλούπια. Σκεφτείτε διαφορετικά. Ο δρόμος που ακολουθήσατε μέχρι σήμερα δεν διασφάλισε την επίτευξη συμφωνίας στην Κύπρο, αντιθέτως την εμπόδισε. Εγώ και η ομάδα μου είμαστε έτοιμοι να εργαστούμε μαζί σας. Αρκεί να μην παραγνωρίζετε τα δικαιώματα του τουρκοκυπριακού λαού».

Το σίγουρο είναι πως οι Τουρκοκύπριοι θα χρησιμοποιηθούν ως άλλοθι για επίτευξη των στόχων της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο. Κι αυτό γιατί και οι προκλήσεις με τις γεωτρήσεις στην ΑΟΖ της Κύπρου θα συνεχιστούν με προκάλυμμα ότι τα τουρκικά πλοία θα ενεργούν με την άδεια του ψευδοκράτους. Παράλληλα δεν αποκλείεται μια νέα κίνηση για εποικισμό της Αμμοχώστου, κάτι που σύμφωνα με όλες τις εκτιμήσεις θα αποτελέσει την ταφόπετρα στη διαδικασία επίλυσης του Κυπριακού.

 

Σχετικά Άρθρα

Φλώρινα: 48ωρη απεργία τελωνειακών σε Νίκη και Κρυσταλλοπηγή

otavoice

Δυναμικό συλλαλητήριο, ζητούν στελέχωση των νοσοκομείων του Λασιθίου

otavoice

Κυκλώνας σάρωσε τη Μαδαγασκάρη: Έντεκα νεκροί και 7.000 πληγέντες

otavoice

Συνάντηση Μπλίνκεν-Μακρόν στο Παρίσι την επόμενη εβδομάδα για την Ουκρανία

otavoice

Στις 30 Απριλίου η τελευταία προθεσμία για τα POS

otavoice

Πούτιν: Αν τα F-16 φτάσουν στην Ουκρανία θα τα καταρρίψουμε

otavoice