Συναγερμός στη Λευκωσία: Τουρκικές κινήσεις για άνοιγμα των Βαρωσίων

Έντονη η φημολογία ότι οι Τουρκοκύπριοι ετοιμάζονται να ανοίξουν την παραλιακή ζώνη της Αμμοχώστου

Μόνο… αθώα δεν είναι η επίσκεψη στην Τουρκία, του εκλεκτού της Άγκυρας για τις «εκλογές» του ψευδοκράτους την Κυριακή Ερσίν Τατάρ, όπου και συναντήθηκε με τον σουλτάνο.

Σύμφωνα με πληροφορίες στον τουρκοκυπριακό τύπο, ο Τατάρ αναχώρησε στις 13.30 για την Τουρκία και η συνάντηση με τον σφαγέα των λαών θα είναι ολιγόωρη και αναμένεται να επιστρέψει στα κατεχόμενα απόψε το βράδυ.

Το περιεχόμενο της συνάντησης δεν είναι γνωστό, ωστόσο ήρθε σε μια στιγμή που υπήρχε η φημολογία πως επίκειτο ενδεχόμενη επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου στα κατεχόμενα για να στηρίξει εμμέσως τον Ερσίν Τατάρ.

Παράλληλα οι κατοχικές Αρχές τις επόμενες μέρες, φέρεται να ετοιμάζονται να ανακοινώσουν το άνοιγμα του παραλιακού μετώπου της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου. Η εκτίμηση που υπάρχει στη Λευκωσία είναι ότι η Άγκυρα επιχειρεί, μέσω του ανοίγματος του παραλιακού μετώπου της Αμμοχώστου, να δώσει ώθηση στον εκλεκτό της Ερσίν Τατάρ ενόψει των «εκλογών». Για αυτό το λόγο δεν αποκλείεται η όποια κίνηση να γίνει ανάμεσα στον πρώτο και τον δεύτερο γύρο.

 
Σχολιάστε