Οι Άραβες βάζουν τα γυαλιά στους Ευρωπαίους – «Σκοτώνουν» την Τουρκία με μποϊκοτάζ προϊόντων

Η Τουρκία παραβιάζει τα κυριαρχικά δικαιώματα, Ελλάδας και Κύπρου, δύο κρατών μελών της ΕΕ, περιφρονεί την προσχηματική «αποκλιμάκωση» που είχε συμφωνήσει με τους Ευρωπαίους ηγέτες, το Oruc Reis σουλατσάρει στην ελληνική υφαλοκρηπίδα και το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο είναι πάντοτε έτοιμο να συζητήσει οτιδήποτε άλλο, εκτός της τουρκικής επιθετικότητας!

Οι Άραβες ωστόσο δεν είναι Ευρωπαίοι και βάζουν τα γυαλιά σε εταίρους και λοιπούς. «Σκοτώνουν» την οικονομία του σφαγέα, καθώς το μποϊκοτάζ στα τουρκικά προϊόντα συνεχίζεται!

«Boycott Turkey» είναι το κίνημα που λαμβάνει μεγάλες διαστάσεις στις αραβικές χώρες που εναντιώνονται στον παντουρκισμό και στην επεκτατική πολιτική Ερντογάν.

Η προσβλητική δήλωση Ερντογάν ότι «οι Αραβικές χώρες του Κόλπου δεν θα υπάρχουν για πολύ, αλλά η Τουρκία πάντα θα είναι ισχυρή», ήταν το κερασάκι να ξεχειλίσει η οργή του αραβικού κόσμου και να ξεκινήσει μια άνευ προηγουμένου επικοινωνιακή επίθεση στα μέσα ενημέρωσης και στα κοινωνικά δίκτυα, ζητώντας να σταματήσει κάθε εμπορική δραστηριότητα με την Άγκυρα και να μποϊκοτάρουν τα τουρκικής προέλευσης προϊόντα.

Το μποϊκοτάζ στα τουρκικά προϊόντα (#boycottTurkey) που ξεκίνησε από την Σαουδική Αραβία και εξαπλώνεται και σε άλλες χώρες τόσο του αραβικού κόσμου όσο και στην Αρμενία δημιουργεί νέους «πονοκεφάλους» στον γιαλαντζί σουλτάνο και αν δεν αλλάξουν ρότα οι χώρες θα σφίξουν περισσότερο τη θηλιά στην τουρκική οικονομία.

Αν και το μποϊκοτάζ άρχισε πρόσφατα, ήδη «πληγώνει» πολλές επιχειρήσεις στην Τουρκία. Την περασμένη εβδομάδα, οκτώ μεγάλοι τουρκικοί όμιλοι ζήτησαν την παρέμβαση της κυβέρνησης στη Σαουδική Αραβία ώστε να επιλυθεί το πρόβλημα που έχει προκύψει. Εταιρείες τροφίμων και υφασμάτων είναι μεταξύ εκείνων που πλήττονται. Μάλιστα, στην Άγκυρα έκαναν λόγο για «αρνητικές επιπτώσεις στις εμπορικές σχέσεις των δύο χωρών». Παρόλ’ αυτά Σαουδάραβας αξιωματούχος μιλώντας στο Reuters αρνήθηκε ότι η κυβέρνηση έχει θέσει απαγόρευση στις εισαγωγές τουρκικών προϊόντων. Ωστόσο ο επικεφαλής του μη κυβερνητικού Επιμελητηρίου Εμπορίου, Ajlan Al – Ajlan κάλεσε τους συμπατριώτες του σε μποϊκοτάζ των τουρκικών προϊόντων ως απάντηση στη συνεχιζόμενη προσβλητική στάση του Ερντογάν απέναντι στη Σαουδική Αραβία. Επίσης, ο Πρίγκιπας Abdulrahman Bin Mussad, μέλος της βασιλικής οικογένειας κάλεσε τους 7,9 εκατ. ακολούθους του στο Twitter να μποϊκοτάρουν την Τουρκία.

Το κίνημα «BoycottTurkey» επί της ουσίας καλεί τους καταναλωτές να αποφεύγουν τα προϊόντα που το barcode τους αρχίζει από 868 και 869, καθώς αυτό σημαίνει ότι παράγονται στην Τουρκία. Μάλιστα, σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ και μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ της Σαουδικής Αραβίας ανακοίνωσαν ότι θα προχωρήσουν σε μποϊκοτάζ των τουρκικών εισαγωγών, επισημαίνοντας ότι θα σταματήσουν να εισάγουν τουρκικά προϊόντα όταν τα αποθέματα εξαντληθούν.

Τουρκικά ΜΜΕ πριν από μερικές ημέρες ανέφεραν ότι το Ριάντ έχει θέσει ανεπίσημο εμπάργκο σε τουρκικά προϊόντα και σύμφωνα με την εφημερίδα «Dunya», η κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας επικοινώνησε με συγκεκριμένους επιχειρηματίες και τους διέταξε να σταματήσουν τις συναλλαγές με τουρκικές επιχειρήσεις και να αγοράζουν τα προϊόντα τους, απειλώντας με πρόστιμα σε όποιον αγνοήσει την εντολή.
Σχολιάστε