Κύπρος: Παραιτήθηκε ο Επίτροπος Ερευνητικής Επιτροπής Πολιτογραφήσεων

Ραγδαίες εξελίξεις για τα «χρυσά διαβατήρια»

Την παραίτησή του από την θέση του Επιτρόπου της Ερευνητικής Επιτροπής Πολιτογραφήσεων υπέβαλλε ο Κώστας Παμπαλλής. Οπως γνωστοποίησε μέσω γραπτής δήλωσης ο Γενικός Εισαγγελέας Γιώργος Σαββίδης, στην θέση του παραιτηθέντα διορίζεται η Δήμητρα Καλογήρου, Πρόεδρος της Επιτρoπής Κεφαλαιαγοράς Κύπρου.

Αυτούσια η ανακοίνωση του Γεν. Εισαγγελέα:

«Μετά από την επιστολή παραίτησης, για προσωπικούς λόγους, του κ. Κώστα Παμπαλλή, με ημερομηνία 13 Οκτωβρίου 2020, από τη θέση του Επιτρόπου της Ερευνητικής Επιτροπής που διορίσθηκε με σκοπό τη διερεύνηση όλων των περιπτώσεων των κατ’ εξαίρεση πολιτογραφήσεων αλλοδαπών επενδυτών και επιχειρηματιών από το 2007 μέχρι και την 17η Αυγούστου 2020, ημερομηνία δημοσίευσης του νέου νομοθετικού πλαισίου που διέπει το Κυπριακό Επενδυτικό Πρόγραμμα, αποφάσισα όπως στη θέση του διορίσω την κα Δήμητρα Καλογήρου, Πρόεδρο της Επιτρoπής Κεφαλαιαγοράς Κύπρου.

Ο νενομισμένος όρκος της κας Καλογήρου ενώπιον του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας θα δοθεί αμέσως μετά από τη δημοσίευση του σχετικού Διατάγματος στην Επίσημη Εφημερίδα της Δημοκρατίας».

«Απεργία» βουλευτών – Ζητούν παραίτηση του Συλλούρη

Κόμματα και βουλευτές ασκούν πίεση πίεση στο Πρόεδρο της Βουλής Δημήτρη Συλλούρη για να παραιτηθεί βάζουν, μετά τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις.

Το πρωί ήταν προγραμματισμένη συνεδρία της υποεπιτροπης της Βουλής για τον Κώδικα Δεοντολογίας των βουλευτών με τον πρόεδρο της Γιώργο Περδίκη να δηλώνει στον «ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟ» ότι δεν θα πραγματοποιηθεί ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την μη παραίτηση Συλλούρη.

Οικολόγοι και ΑΚΕΛ έθεσαν θέμα μη πραγματοποίησης ούτε της συνεδρία της Επιτροπής Θεσμών. Εάν δεν γίνει θα είναι η πρώτη απεργία βουλευτών.

Όπως ανέφερε νωρίτερα ο Βουλευτής των Οικολόγων Γιώργος Περδίκης, ετοιμάζουν ως αντίδραση την πρώτη απεργία βουλευτών αφού θα απέχουν από την συνεδρία της Επιτροπής Θεσμών ζητώντας την παραίτηση Συλλούρη.

Η δήλωση του:

»Ετοιμάζουμε την πρώτη στην ιστορία της Βουλής των Αντιπροσώπων, απεργία των βουλευτών είπε ο Γιώργος Περδίκης. Οι βουλευτές της Επιτροπής Θεσμών η οποία επρόκειτο να συνεδριάσει σε λίγο, με δική μου εισήγηση κατά πάσα πιθανότητα θα απέχουν από την συνεδρίαση σε μια ένδειξη διαμαρτυρίας καλώντας τον Πρόεδρο της Βουλής να παραιτηθεί άμεσα.

Είναι αδιανόητο να συζητούμε για κώδικα δεοντολογίας βουλευτών την στιγμή που ο επικεφαλής της Βουλής βαρύνεται με μια τόσο βαριά κατηγορία».
Σχολιάστε