Κύπρος: Drone και στρατιώτες «λερώνουν» τους δρόμους του Βαρωσιού

Εικόνες πόνου για τους εκτοπισμένους Κύπριους – Κτηματομεσίτες ανάμεσα στους επισκέπτες του Βαρωσιού!

Δρακόντεια είναι τα μέτρα ασφαλείας που λαμβάνουν ο κατοχικός στρατός και η ψευδοαστυνομία στην περίκλειστη πόλη των Βαρωσίων, τμήμα της οποίας άνοιξε χθες παράνομα με τις «ευλογίες» του καθεστώτος του σφαγέα των λαών και του φερέφωνου Ερσίν Τατάρ.

Στην ευρύτερη περιοχή από σήμερα κάνει πτήσεις μη επανδρωμένο αεροσκάφος των κατοχικών αρχών, που επιστρατεύτηκε για επιτήρηση των επισκεπτών της περίκλειστης πόλης των Βαρωσίων.

Στην λεωφόρο Δημοκρατίας, που έχει ασφαλτοστρωθεί (!) για διέλευση οχημάτων και πεζών από και προς το τμήμα της παραλίας της Αμμοχώστου όπου επιτρέπεται η πρόσβαση πολιτών, έχει τοποθετηθεί φυλάκιο της «αστυνομίας» που επανδρώνεται από ψευδοαστυνομικούς με πολιτική ενδυμασία.

Οι εισβολείς βάλανε και «κανόνες»

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η διοίκηση των λεγόμενων «δυνάμεων ασφαλείας» αναφέρονται οι «κανόνες» που θα ισχύουν για όσους επισκέπτονται το Βαρώσι και οι προειδοποιήσεις που πρέπει να λαμβάνονται υπόψη.

  • Οι επισκέψεις θα γίνονται μεταξύ 09.00-17.00.
  • Οι επισκέπτες θα εισέρχονται από την περιοχή που βρίσκεται το στάδιο «Δρ. Φαζίλ Κιουτσιούκ» στην κατεχόμενη Αμμόχωστο και θα μπορούν να γυρίζουν στην λεωφόρο Δημοκρατίας, στο μικρό τζαμί Μπιλάλ Αγά που βρίσκεται σε αυτή την λεωφόρο, στο παραλιακό μέτωπο, στη λεωφόρο Κένεντυ και στην περιοχή ανατολικά της εν λόγω λεωφόρου, στην οποία υπάρχει σηματοδότηση, καθώς και να εισέρχονται στην θάλασσα.
  • Οι επισκέπτες δεν πρέπει να βγαίνουν εκτός των σηματοδοτημένων περιοχών, δεν πρέπει να εισέρχονται σε οποιοδήποτε κτίριο, δεν πρέπει να γυρίζουν μέσα σε περιοχές με θάμνους και άγρια χόρτα επειδή υπάρχουν άγρια/δηλητηριώδη ζώα
  • Απαιτείται να συμμορφώνονται με τις προειδοποιήσεις που υπάρχουν στα σήματα και στις πινακίδες.
  • Επιτρέπεται η λήψη φωτογραφιών, αλλά απαγορεύεται η χρήση drone και η αφαίρεση οποιουδήποτε αντικειμένου από την περιοχή.
  • Είναι επικίνδυνο να εξέρχονται οι επισκέπτες εκτός των δρόμων, λόγω του γεγονός ότι στο Βαρώσι υπάρχουν πολλά πηγάδια νερού και σηπτικοί λάκκοι που δεν φαίνονται.
  • Μπορεί να τεθεί σε κίνδυνο η ασφάλεια των ατόμων από κομμάτια που μπορεί να πέσουν από κτίρια που έχασαν την ανθεκτικότητά τους. Σε μια τέτοια περίπτωση, οι επισκέπτες προτρέπονται να καλούν την «αστυνομία», αναφέρει η ανακοίνωση προσθέτοντας ότι η συμμόρφωση του κοινού στους κανόνες είναι σημαντική για την συνέχιση και ανάπτυξη αυτής της πρακτικής.

«Γέμισαν» κτηματομεσίτες τα Βαρώσια

Κάτω από το τίτλο «Άνοιξε το Βαρώσι, οι κτηματομεσίτες βγήκαν για κυνήγι», η Kıbrıs Postası  γράφει ότι μη ευκαταφρόνητος αριθμός κτηματομεσιτών συμπεριλαμβάνονταν ανάμεσα στους χθεσινούς επισκέπτες της πόλης του Βαρωσιού, που άνοιξε το κατοχικό καθεστώς.

Όπως μεταδίδει το ΓΤΠ και το Τμήμα Τουρκικών Θεμάτων, οι  οι επιχειρηματίες, σύμφωνα με την Kibris, είχαν σκοπό να προβούν σε επιτόπια έρευνα και ανέλυσαν τον δρόμο που θα ακολουθήσουν στο εξής.

Έλκυσε την προσοχή το γεγονός ότι πολλοί κτηματομεσίτες περίμεναν στο οδόφραγμα που έστησε το καθεστώς με τα οχήματά τους τα οποία έφεραν διαφημίσεις των εταιρειών τους.

Με πληροφορίες από το www.alphanews.live

 

 

 

 

 

 

 
Σχολιάστε