OTA VOICE
Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Κουρτς για Τουρκία: «Πρέπει να υπάρξει αντίδραση με κυρώσεις»

Την επισήμανση ότι στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες έγινε η σαφής διαπίστωση πως «πρέπει να υπάρξει αντίδραση με κυρώσεις», αν η Τουρκία δεν σταματήσει τις προκλήσεις, έκανε σε δηλώσεις του μετά τη σημερινή ολοκλήρωση των εργασιών της Συνόδου, ο ομοσπονδιακός καγκελάριος της Αυστρίας, Σεμπάστιαν Κουρτς.

Χαίρομαι για το γεγονός ότι και εκείνες οι χώρες, οι οποίες παραδοσιακά δείχνουν πολλή κατανόηση για την Τουρκία, αναγνωρίζουν σαφώς ότι «η Τουρκία αφήνει την μία πρόκληση να ακολουθήσει την άλλη», τόνισε ο Αυστριακός καγκελάριος.

Μόλις την Τρίτη, παραμονές της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, ο Σεμπάστιαν Κουρτς καταδικάζοντας τόσο την εκ νέου αποστολή του τουρκικού ερευνητικού σκάφους «Oruc Reis» στην Ανατολική Μεσόγειο όσο και το άνοιγμα από την Τουρκία της παραλίας στα Βαρώσια της Κύπρου, είχε προειδοποιήσει με κάθε σαφήνεια την Τουρκία με επιβολή κυρώσεων.

Με «πλήρη σαφήνεια», όπως ο ίδιος σημείωνε, ο Αυστριακός καγκελάριος καταδίκαζε την ανανεωμένη αποστολή του τουρκικού ερευνητικού πλοίου «Oruc Reis» στην Ανατολική Μεσόγειο ενώ, σύμφωνα με τις αποφάσεις της προηγούμενης Συνόδου Κορυφής, τόνιζε ταυτόχρονα ότι «εάν συνεχίσει να παραβιάζεται το Διεθνές Δίκαιο, θα υπάρξουν κυρώσεις».

Σύμφωνα με τον ομοσπονδιακό καγκελάριο, η αποστολή του ερευνητικού σκάφους δείχνει «για μία ακόμη φορά, ότι η Τουρκία υπό τον πρόεδρο Ερντογάν αντιδρά μόνον σε πίεση από την πλευρά της ΕΕ, και αξιολογεί οποιαδήποτε άλλη συμπεριφορά ως δείγμα αδυναμίας».

 

Σχετικά Άρθρα

Φλώρινα: 48ωρη απεργία τελωνειακών σε Νίκη και Κρυσταλλοπηγή

otavoice

Δυναμικό συλλαλητήριο, ζητούν στελέχωση των νοσοκομείων του Λασιθίου

otavoice

Κυκλώνας σάρωσε τη Μαδαγασκάρη: Έντεκα νεκροί και 7.000 πληγέντες

otavoice

Συνάντηση Μπλίνκεν-Μακρόν στο Παρίσι την επόμενη εβδομάδα για την Ουκρανία

otavoice

Στις 30 Απριλίου η τελευταία προθεσμία για τα POS

otavoice

Πούτιν: Αν τα F-16 φτάσουν στην Ουκρανία θα τα καταρρίψουμε

otavoice