Κάποιος να τους μαζέψει! Γιαγιτζί: «Στην Ρόδο και την Κρήτη δεν κατοικούν Έλληνες»

Εμετικός και προκλητικός ο «πατέρας» του δόγματος της «Γαλάζιας Πατρίδας» και γιουσουφάκι του γιαλαντζί σουλτάνου Τζιχάτ Γιαγιτζί.

«Η πλειονότητα των κατοίκων σε Κρήτη και Ρόδο δεν είναι Έλληνες» ισχυρίζεται ο απόστρατος αντιναύαρχος Τζιχάτ Γιαγιτζί, «πατέρας» του δόγματος της «Γαλάζιας Πατρίδας» και αρχιτέκτονας της παράνομης συμφωνίας καθορισμού θαλάσσιων ζωνών ανάμεσα στη Λιβύη και την Τουρκία.

«Το Αιγαίο είναι ελληνικό όνομα. Το όνομα ενός μέρους κουβαλά το πνεύμα του παρελθόντος και το μεταφέρει προς το μέλλον. Μεταφέρει το πνεύμα των γενιών πριν από μας. Τα ονόματα των χώρων δείχνουν την κυριότητα του έθνους. Τα ονόματα άλλαξαν μετά από τις κατακτήσεις.

Αν αυτό έχει ελληνική ονομασία τότε φαίνεται σαν εκείνοι να είναι οι πραγματικοί ιδιοκτήτες του. Ποτέ δεν σκεφτήκαμε να χρησιμοποιήσουμε τουρκική ονομασία για ένα μέρος της Ελλάδας, επειδή θεωρούμε αυτό ως κυριαρχικό τους δικαίωμα, αλλά οι Έλληνες δεν κάνουν έτσι», σημείωσε ο Γιαϊτζί, σύμφωνα με την ιστοσελίδα dha.com.tr.

Ο ίδιος συμπλήρωσε πως «σε βάρος του κόσμου μας διεξάγεται μία σοβαρή επιχείρηση διαμόρφωσης της γνώμης του. Λες και οι πρόγονοί μας πήραν αυτά τα νησιά από τους Έλληνες και με τη συνθήκη της Λωζάνης και των Παρισίων επέστρεψαν στους αρχικούς ιδιοκτήτες. Μα εμείς πήραμε αυτά τα νησιά από τους Βενετούς και τους Γενοβέζους. Δεν τα πήραμε από τους Έλληνες. Στα νησιά αυτά μιλάνε ελληνικά.

Διότι επειδή έμειναν υπό την επήρεια της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας η γλώσσα τους ήταν τα ελληνικά και αυτήν μιλάνε. Η πλειοψηφία των κατοίκων σε Κρήτη και Ρόδο δεν είναι Έλληνες».
Σχολιάστε