Εκτός ελέγχου ο σουλτάνος: «Η Τουρκία θα δώσει στην Ελλάδα την απάντηση που τις αξίζει»

Εμπρηστικός συνεχίζει να είναι ο γιαλαντζί σουλτάνος – Παραλήρημα σε ομιλία του στην κοινοβουλευτική ομάδα του κυβερνώντος κόμματος (AKP), για την ανακοίνωση ενός νέου κοιτάσματος στη Μαύρη Θάλασσα, όπου το «Πορθητής», θα ξεκινήσει γεωτρήσεις την Παρασκευή

Την ώρα που Ευρωπαϊκή Ένωση και Μέρκελ χαϊδεύουν τον σφαγέα των λαών, ο γιαλαντζί σουλτάνος εμφανίστηκε για χιλιοστή φορά προκλητικός απέναντι στην Ελλάδα και την Κύπρο.

Η Τουρκία θα δώσει στην Ελλάδα «την απάντηση που της αξίζει» στην ανατολική Μεσόγειο, δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ταγίπ Ερντογάν. «Θα συνεχίσουμε να δίνουμε στην Ελλάδα και την ελληνοκυπριακή διοίκηση (…) την απάντηση που τους αξίζει επί του πεδίου», επεσήμανε ο Ερντογάν σε ομιλία του προς την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του, του AKP, στην Άγκυρα.

Ο Ερντογάν δήλωσε ακόμη πως θα ανακοινώσει το σαββατοκύριακο έναν νέο αριθμό για τα κοιτάσματα αερίου, που η χώρα του ανακάλυψε στην Μαύρη Θάλασσα, καθώς θα επισκεφθεί το τουρκικό πλοίο γεωτρήσεων που βρίσκεται εκεί.

Επίσης υποστήριξε ακόμη πως η ομάδα του Μινσκ χρονοτριβεί στην αντιμετώπιση της σύγκρουσης στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ και επανέλαβε πως η περιοχή αυτή θα πρέπει να επιστραφεί στο Αζερμπαϊτζάν.

 
Σχολιάστε