Ε.Ε. κοίτα τι έκανες! Βγάζουν γλώσσα τα… καλόπαιδια της Μέρκελ: «Η Ελλάδα με τις Navtex σαμποτάρει τις διαπραγματεύσεις»

Την τακτική των προκλήσεων συνεχίζουν να εφαρμόζουν τα τουρκικά ΜΜΕ εν αναμονή μάλιστα της έναρξης των διερευνητικών επαφών Αθήνας – Άγκυρας

Η πρόσφατη έκδοση Navtex, από τον σταθμό Ηρακλείου της Υδρογραφικής Υπηρεσίας του Πολεμικού Ναυτικού, σε θαλάσσια περιοχή δικαιοδοσίας της ανοιχτά της Κρήτης, παρουσιάζεται από την Τουρκία ως προκλητική ενέργεια της Ελλάδας, που αποσκοπεί να σαμποτάρει τον επικείμενο ελληνοτουρκικό διάλογο!

Για αυτά και τα τουρκικά ΜΜΕ συνεχίζουν την προσφιλή τακτική των προκλήσεων, καθοδηγούμενα πάντα από τον σφαγέα των λαών. Συγκεκριμένα δημοσίευμα της Yeni Safak ανέφερε σε τίτλο «Το παιχνίδι της Ελλάδας «NAVTEX»: Η Αθήνα σαμποτάρει το τραπέζι των διαπραγματεύσεων».

Η Άγκυρα εξέδωσε δύο αντι- NAVTEX με την οποία δεσμεύει θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Κρήτης ως απάντηση στην ελληνική NAVTEX. Συγκεκριμένα δημοσιεύματα τουρκικών ΜΜΕ (Yeni Safak, TRT) αναφέρουν ότι πως η έκδοση Navtex σε μία ευρεία περιοχή στην Ανατολική Μεσόγειο από μη εξουσιοδοτημένο σταθμό- εννοώντας τον υδρογραφικό σταθμό του Ηρακλείου Κρήτης- «δεν θα λύσουν τα προβλήματα αλλά θα αυξήσουν την ένταση στην περιοχή».

Σύμφωνα πάντα με τα ίδια δημοσιεύματα: «Η Τουρκία έχει σκοπό την επίλυση των προβλημάτων σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, το διάλογο και τις σχέσεις καλής γειτονίας στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο όπου έκανε πολλά βήματα σε αυτό το θέμα και ότι αξιολόγησε να μειώσει το πεδίο εφαρμογής ορισμένων στρατιωτικών ασκήσεων και ακόμη και να καθυστερήσει ορισμένες από αυτές προκειμένου να συμβάλει στη λύση. Απέναντι σε όλα αυτά τα καλοπροαίρετα βήματα της Τουρκίας, η Ελλάδα προσπαθεί να ανατρέψει το τραπέζι του διαλόγου».
Σχολιάστε