Από λόγια «χόρτασε» η Ελλάδα – Μισέλ: «Η Ε.Ε. είναι ενωμένη απέναντι στην Τουρκία»

«Η Ε.Ε. θα χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα που διαθέτει» δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, αλλά τι άλλο περιμένουν για να το πράξουν οι εταίροι;

«Η ΕΕ θα χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα που έχει στη διάθεσή της σε περίπτωση μονομερών ενεργειών και προκλήσεων από την πλευρά της Τουρκίας» τόνισε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ παρουσιάζοντας τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Ο κ. Μισέλ, ανέφερε ότι κατά τη διάρκεια του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου έγινε «μία περιεκτική συζήτηση για την Ανατολική Μεσόγειο και τις σχέσεις της Ε.Ε. με την Τουρκία» και υπογράμμισε ότι η Ε.Ε. είναι «ενωμένη απέναντι στην Τουρκία».

Επιπροσθέτως, σημείωσε ότι «η αλληλεγγύη προς την Ελλάδα και την Κύπρο δεν είναι διαπραγματεύσιμη», επισημαίνοντας ότι «η κυριαρχία και τα κυριαρχικά δικαιώματα των κρατών-μελών πρέπει να είναι σεβαστά». Παράλληλα, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ανέφερε ότι «η ΕΕ καλωσορίζει την έναρξη του διαλόγου οικοδόμησης εμπιστοσύνης μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας».

Η Τουρκία πάντως συνεχίζει τις προκλήσεις με κάθε τρόπο και σε κάθε ευκαιρία ρίχνει λάδι στη φωτιά, με την κατάσταση να είναι έκρυθμη…
Σχολιάστε