Ιαπωνία: Στις 14 Σεπτεμβρίου η ψηφοφορία για τον διάδοχο του Σίνζο Άμπε

Η ψηφοφορία στο ιαπωνικό Φιλελεύθερο Δημοκρατικό Κόμμα για την εκλογή του διαδόχου του πρωθυπουργού της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε, ο οποίος τελεί υπό παραίτηση για λόγους υγείας, θα διεξαχθεί στις 14 Σεπτεμβρίου, επιβεβαίωσε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπός του κόμματος.

Αυτές τις εσωτερικές εκλογές, στις οποίες φαβορί θεωρείται ένας προσκείμενος στον Άμπε, ο Γιοσιχίντε Σούγκα, θα ακολουθήσει ψηφοφορία στο κοινοβούλιο, πιθανότατα στις 16 Σεπτεμβρίου.

Όμως αυτός ο τελευταίος σταθμός για την εκλογή του πρωθυπουργού δεν αναμένεται να είναι παρά μια τυπικότητα, καθώς το Φιλελεύθερο Δημοκρατικό Κόμμα ελέγχει και τα δύο σώματα του ιαπωνικού κοινοβουλίου μαζί με τον σύμμαχό του, το κόμμα Κομέιτο.

Ο Σούγκα, νυν γενικός γραμματέας της κυβέρνησης, αναμένεται να ανακοινώσει επισήμως την υποψηφιότητά του στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου μέσα στη σημερινή ημέρα. Οι περισσότερες από τις κύριες παρατάξεις στους κόλπους του Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος τού έχουν ήδη δώσει την υποστήριξή τους.

Έτσι ο Σούγκα, ηλικίας 71 ετών, είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα κερδίσει τη νίκη στις εκλογές αυτές, καθώς το Φιλελεύθερο Δημοκρατικό Κόμμα αποφάσισε χθες, Τρίτη, να ψηφίσουν σ’ αυτές μόνο οι βουλευτές του και οι περιφερειακοί αντιπρόσωποι.

Πηγή: ΑΠΕ
Σχολιάστε