OTA VOICE
Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Αναστασιάδης: «Δεν μπορούμε να προχωρήσουμε σε διαπραγματεύσεις υπό απειλές»

«O Πρόεδρος της Δημοκρατίας επιθυμεί να χαιρετίσει το γεγονός ότι ο γγ των Ηνωμένων Εθνών επαναλαμβάνει τη δέσμευση, αλλά και την αποφασιστικότητά του, όπως, μετά τις εκλογικές διεργασίες για ανάδειξη νέου Τουρκοκύπριου ηγέτη, επαναρχίσει τις προσπάθειες για επίλυση του κυπριακού προβλήματος, όπως ο ίδιος τονίζει, στη βάση των όσων έχουν συμφωνηθεί στη συνάντηση στο Βερολίνο». Αυτό, ανέφερε σε δηλώσεις του ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Παναγιώτης Σεντώνας.

Ο κ. Σεντώνας πρόσθεσε ότι ο Ν. Αναστασιάδης χαιρετίζει επίσης το γεγονός ότι ο γγ των ΗΕ ζητά να αποφευχθούν μονομερείς ενέργειες που θα μπορούσαν να υπονομεύσουν τη μελλοντική επιτυχία των διαπραγματεύσεων. Τέτοιες ενέργειες είναι οι παράνομες ενέργειες της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ, αλλά και οι απειλές της Τουρκίας για άνοιγμα των Βαρωσίων.

Όσον αφορά την έκκληση του γγ του ΟΗΕ για ανάπτυξη μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης υπενθυμίζουμε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, στην τελευταία επιστολή του προς τον ΓΓ του ΟΗΕ και κατά την τελευταία τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν, επανέλαβε την πρόταση του για σύσταση Τεχνικής Επιτροπής από Κύπριους και διεθνείς εμπειρογνώμονες για ανοικοδόμηση της περιοχής των Βαρωσίων. Την ίδια στιγμή υπενθυμίζουμε ότι κατά τη συνάντηση του με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη τον Φεβρουάριο του 2019 υπέβαλε πρόταση με 21 μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης.

«Συνεπώς, παραμένει έτοιμος να εργαστεί προς αυτή την κατεύθυνση, προς την ανάπτυξη και υιοθέτηση τέτοιων μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης», σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Σχετικά Άρθρα

ΥΠΕΞ Ιράν για το πλήγμα στην Ισφαχάν – «Έμοιαζαν με παιχνίδια, όχι με drones»

otavoice

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης ο Ισημερινός λόγω ενεργειακής κρίσης

otavoice

Πώς υπολογίζεται το Δώρο Πάσχα- Μέχρι πότε πρέπει να εξοφληθεί

otavoice

Γάζα: Το Ισραήλ ισχυρίζεται ότι πέρασαν 276 φορτηγά με ανθρωπιστική βοήθεια

otavoice

«Ανακαινίζω-Νοικιάζω»: 343 εγκρίσεις την πρώτη εβδομάδα

otavoice

Εύθραυστη ηρεμία στη Μέση Ανατολή – «Γρίφος» τα επόμενα βήματα

otavoice