Συναγερμός στη Μυτιλήνη – 17 μετανάστες θετικοί στον κορονοϊό

Θετικοί στον κορονοϊό βρέθηκαν 17 νεοαφιχθέντες πρόσφυγες και μετανάστες, από τους 38 που είχαν φτάσει στην παραλία του Πλωμαρίου, στη Λέσβο, την περασμένη Πέμπτη.

Όλοι οι αφιχθέντες στο Πλωμάρι που προέρχονται από τη Σομαλία, τη Συρία και την Υεμένη υποβλήθηκαν σε τεστ για τον κορονοϊό.

Ούτως ή άλλως όλοι τους βρίσκονται σε καραντίνα για προληπτικούς λόγους στον ειδικό χώρο που έχει δημιουργηθεί στον καταυλισμό του Δήμου Μυτιλήνης στον Καρά- Τεπέ.

Ανακοίνωση εξέδωσε και ο Δήμος Μυτιλήνης στη συνέχεια, σημειώνοντας ότι «στις 9-8-2020 μας ανακοινώθηκε από τον Διοικητή του ΚΥΤ Μόριας δια του ΕΟΔΥ, ότι οι ευρισκόμενοι σε καραντίνα 38 μετανάστες και για τους οποίους από την πρώτη στιγμή ακολουθήθηκαν οι προβλεπόμενες αυστηρές διαδικασίας για την διασφάλιση της δημόσια υγείας βάσει των οδηγιών του ΕΟΔΥ, σε σχετικές εξετάσεις που υπεβλήθησαν, ευρέθησαν 17 άτομα θετικά στον COVID 19 ως ασυπτωματικοί. Τα άτομα αυτά θα παραμείνουν σε καραντίνα σε πλήρη φύλαξη και απομόνωση για 14 μέρες, ήτοι μέχρι τις 13 Αυγούστου οπότε και θα γίνει ο σχετικός επανέλεγχος».
Σχολιάστε