OTA VOICE
Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Νέα μέτρα για τον κορoνοϊό: Μάσκα υποχρεωτικά και στους εξωτερικούς χώρους των πλοίων

Νέα μέτρα λαμβάνει η Κυβέρνηση για να μπει φρένο στην αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού

Ολοκληρώθηκε λίγο πριν της 12 το μεσημέρι η τηλεδιάσκεψη που είχε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τους κ. Κικίλια, Κοντοζαμάνη, Χαρδαλιά και Τσιόδρα στη διάρκεια της οποίας ετέθησαν επί τάπητος οι τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας. Όπως έχει ανακοινώσει ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, οι τηλεδιασκέψεις τον Αύγουστο θα πραγματοποιούνται τρεις φορές την εβδομάδα Δευτέρα-Τετάρτη-Παρασκευή.

Η στρατηγική της κυβέρνησης εστιάζει ιδιαίτερα στην προστασία των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού με το μήνυμα της κοινής προσπάθειας του κράτους, των Περιφερειών, των Δήμων και των πολιτών να είναι ηχηρό.

Λίγο αργότερα και στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, Στέλιο Πέτσα ανακοινώθηκε η υποχρεωτική χρήση μάσκας και στους εξωτερικούς χώρους των πλοίων, από αύριο, 4 Αυγούστου, μέχρι τις 18 Αυγούστου, χαρακτηρίζοντας παράλληλα τις ημέρες του 15Αύγουστου ως κρίσιμες για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα μας.

Επίσης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ανακοίνωσε ότι παρατείνεται μέχρι τις 18 Αυγούστου η απόφαση σύμφωνα με την οποία οι εργάτες γης που έχουν εξέλθει από τη χώρα, δεν έχουν δικαίωμα εισόδου.

Ξεκινώντας την ενημέρωση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας έκανε μια αναφορά στα βασικά συμπεράσματα που εξάγονται από τη μέχρι τώρα πορεία όσον αφορά στον κορονοϊό.

Όπως σημείωσε ο κ. Πέτσας, «πρώτον, η Ελλάδα έχει καλύτερη επιδημιολογική εικόνα από τις περισσότερες άλλες χώρες. Δεύτερον, η Ελλάδα κατάφερε να ελέγξει τα εισαγόμενα κρούσματα από τουρίστες με τα μέτρα που διαδοχικά πήρε στις πύλες εισόδου της χώρας. Εχθρός στη μάχη κατά της πανδημίας παραμένει ο εφησυχασμός στο εσωτερικό και τα φαινόμενα χαλάρωσης που τρέφουν τον κορονοϊό. Τέταρτον, ο εφησυχασμός οδήγησε σε αύξηση κρουσμάτων σε πολλές περιφέρειες της χώρας, αλλά κυρίως στα αστικά κέντρα. Πέμπτον, η αύξηση των κρουσμάτων δεν έχει οδηγήσει μέχρι στιγμής σε σημαντική πίεση στο σύστημα υγείας».

Ενδεικτικά είπε πως «οι νοσηλευόμενοι στης ΜΕΘ ήταν 13 χθες 2 Αυγούστου έναντι 11 στις 2 Ιουλίου, 17 στις 2 Ιουνίου, 44 στις 2 Μαΐου και 81 στις 2 Απριλίου 2020».

Τέλος, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, επιβεβαίωσε τα σενάρια των τελευταίων ημερών, τα οποία θέλουν την κυβέρνηση αποφασισμένη να λάβει ακόμη πιο σκληρά μέτρα, αν χρειαστεί, όπως η επαναφορά των SMS και τα τοπικά lockdown.

Σχετικά Άρθρα

Βελόπουλος: Να απολογηθεί ο ίδιος ο πρωθυπουργός για το έγκλημα των Τεμπών

otavoice

Ήχησε το 112 σε 4 περιοχές, προειδοποίηση για ισχυρές καταιγίδες-θυελλώδεις ανέμους

otavoice

Οι Anonymous ισχυρίζονται ότι χάκαραν τον Ισραηλινό Στρατό και απέσπασαν 250.000 έγγραφα

otavoice

Παρίσι: Συνελήφθη ο άνδρας που απειλούσε να ανατιναχθεί έξω από το προξενείο του Ιράν

otavoice

Έκκληση για αποκλιμάκωση σε Ισραήλ και Ιράν απευθύνουν Γαλλία, Βρετανία, Ιταλία

otavoice

S&P Global: Υποβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα του Ισραήλ λόγω «γεωπολιτικών κινδύνων»

otavoice