OTA VOICE
Video Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Μυτιλήνη: Βροντερό όχι στη νομιμοποίηση του παράνομου καταυλισμού στον Ελαιώνα της Μόριας

Κάτοικοι της Μυτιλήνης κάνουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της επέκτασης και νομιμοποίησης του παράνομου καταυλισμού του Ελαιώνα στην Μόρια

Στο επίκεντρο για άλλη μια φορά το ΚΥΤ της Μόριας και τα σχέδια για να δημιουργηθεί εκεί ένα κλειστό κέντρο. Αυτό που είναι πια εμφανές σίγουρα είναι ότι το Υπουργείο Μετανάστευσης και ο Υπουργός Νότης Μηταράκης, που είχε στείλει πρόσφατα τα ΜΑΤ στο νησί για να φτιάξει με τη βία τη δομή στην Καράβα, έχει επιδοθεί σε μια επικοινωνιακή τακτική πιστεύοντας ότι θα τον βοηθήσει να επιτύχει το σκοπό του.

Τελικά, όπως φαίνεται και από τις τελευταίες εξελίξεις όχι μόνο δεν ματαιώνεται η δημιουργία κλειστής δομής στη θέση Καραβά-Καβακλή του Δήμου Δυτικής Λέσβου αλλά εκμισθώνονται εκτάσεις για την επέκταση της δομής στη Μόρια!

Συγκεκριμένα, εγκρίθηκε σύμβαση Ανάθεσης σε πιστοποιημένο εκτιμητή για τον προσδιορισμό της αξίας των μισθωμάτων σχετικά με την ΜΙΣΘΩΣΗ ΕΚΤΑΣΕΩΝ στις περιοχές: θέσεις Ζερβού Σάμου, Πυλίου Κω, Λέπιδα Λέρου, εκτάσεις στα νησιά Λέσβου (περιοχή Μόρια) και Χίου, προκειμένου να δημιουργηθούν Δομές Φιλοξενίας αιτούντων άσυλο & ΚΥΤ.

Ειδικότερα:

  • Έκταση περίπου 200 στρεμμάτων στη θέση Ζερβού του Δήμου Ανατολικής Σάμου.
  • Έκταση περίπου 65 στρεμμάτων στη θέση Μεσοβούνι στο Πυλί του Δήμου Κω.
  • Έκταση περίπου 63 στρεμμάτων στη θέση Όρμος Λακκί στα Λέπιδα Λέρου του Δήμου Λέρου.
  • Έκταση στην περιοχή ΜΟΡΙΑΣ του Δήμου Μυτιλήνης
  • Έκταση στην περιοχή της Χίου.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν κάτοικοι από την Λέσβο, οι ιδιοκτήτες των εκτάσεων στον Ελαιώνα φοβούνται ότι θα τους επιτάξει το κράτος τις περιουσίες τους για να ολοκληρώσει τα σχέδια του και αναγκάζονται να τους νοικιάσουν.

Αποτέλεσμα είναι να ανοίγει ο δρόμος για την ολοκλήρωση ενός εγκλήματος, όπως αναφέρουν πολλάκις οι κάτοικοι μιας θα δημιουργηθεί μια πόλη δεκάδων χιλιάδων μουσουλμάνων από κάθε σημείο του πλανήτη, με όσους εθνικούς κινδύνους συνεπάγεται αυτό για το μέλλον, πλην της οριστικής υποβάθμισης του νησιού.

Πληροφορίες αναφέρουν πως στελέχη του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής από την Αθήνα, συναντήθηκαν με περίπου 20 ιδιοκτήτες ελαιοκτημάτων γύρω από το ΚΥΤ, προσφέροντας τη δυνατότητα μίσθωσης της ιδιοκτησίας τους προς 180 ευρώ το στρέμμα. Για όσους φυσικά αρνηθούν θα ακολουθηθεί ο δρόμος της επίταξης χωρίς αποζημίωση!

Στόχος εξάλλου η δημιουργία της κλειστής υπερδομής – τέρας των 250 στρεμμάτων…!

Έτσι βέβαια εξηγούνται και οι δεκάδες πυρκαγιές που έχουν εκδηλωθεί το τελευταίο διάστημα στην περιοχή του Ελαιώνα της Μόριας όπου έχουν αποτεφρώσει ελαιόδενδρα. Κάποιοι σκόπιμα καίνε τις περιουσίες των κατοίκων, τις απαξιώνουν και τους αναγκάζουν να τις παραχωρήσουν για να κατασκευαστεί το έκτρωμα.

Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να δείτε την εισβολή των μεταναστών σε περιοχές της Μόριας με ελαιόδεντρα σαν να είναι δικές τους!

«Φτάνει πια. Νιώθουμε μετανάστες στο ίδιο μας το σπίτι», βροντοφωνάζουν οι ντόπιοι στη Μόρια, που βλέπουν τους αλλοδαπούς να έχουν κατακλύσει την περιοχή και να είναι απροστάτευτοι. Σήμερα, κάτοικοι της Μυτιλήνης πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της επέκτασης και νομιμοποίησης του παράνομου καταυλισμού του Ελαιώνα στην Μόρια και δηλώνουν έτοιμοι να κάνουν τα πάντα για να εμποδίσουν την δημιουργία αυτής της κλειστής υπερδομής – τέρας των 250 στρεμμάτων! Πάνω από 600 άτομα βρέθηκαν στην συγκέντρωση όπου μίλησαν ο δήμαρχος κα ο περιφερειάρχης, οι οποίοι τάχθηκαν κατά μιας τέτοιας αρνητικής εξέλιξης.

Πληροφορίες της τελευταίας στιγμής αναφέρουν ότι μετά τις μαζικές αντιδράσεις το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής υπαναχωρεί στον σχεδιασμό του.

Σχετικά Άρθρα

Κακοκαιρία: Πλημμυρισμένοι δρόμοι στο Πήλιο, ποιες περιοχές κινδυνεύουν – Live η πορεία των φαινομένων

otavoice

Βελόπουλος: Να απολογηθεί ο ίδιος ο πρωθυπουργός για το έγκλημα των Τεμπών

otavoice

Ήχησε το 112 σε 4 περιοχές, προειδοποίηση για ισχυρές καταιγίδες-θυελλώδεις ανέμους

otavoice

Οι Anonymous ισχυρίζονται ότι χάκαραν τον Ισραηλινό Στρατό και απέσπασαν 250.000 έγγραφα

otavoice

Παρίσι: Συνελήφθη ο άνδρας που απειλούσε να ανατιναχθεί έξω από το προξενείο του Ιράν

otavoice

Έκκληση για αποκλιμάκωση σε Ισραήλ και Ιράν απευθύνουν Γαλλία, Βρετανία, Ιταλία

otavoice