Μειονοτικοί απαιτούν ενημέρωση για τις κινήσεις του στρατού στη Θράκη

Τις περασμένες μέρες υπήρξε μια φημολογία πως παρατηρήθηκε μια στρατιωτική κινητικότητα στο χωριό Πλαγιά του δήμου Αρριανών. Χωρίς φωτογραφίες , χωρίς τίποτε.

Ο Ερντέμ Χουσείν-στέλεχος ΣΥΡΙΖΑ και επικεφαλής της αντιπολίτευσης κατά την διάρκεια ενός διαλόγου στο FACEBOOK  έγραψε πως σχετικά με αυτό το περιστατικό πρέπει να ερωτηθεί ο δήμαρχος (Ριντβάν Αχμέτ)

Ο δήμαρχος λοιπόν πρέπει να ένοιωσε πως θίγεται ο τουρκισμός του γιατί κοιτάξτε τι απάντησε, σύμφωνα με τη μετάφραση που έκανε το tourkikanea.gr:

¨Σχετικά με την άσκηση της στρατιωτικής ομάδας των 10 ατόμων στο χωριό Πλαγιά, ο δήμος μας δεν είχε ενημερωθεί. Για αυτό το λόγο, σε αυτό το θέμα δεν είναι ο δήμαρχος που πρέπει να κάνει ανακοίνωση, αλλά αυτοί που έκαναν αυτή την άσκηση. Στην περιοχή μας συνεχίζεται η στρατιωτική κινητικότητα, χωρίς ενημέρωση μας. Την περασμένη Πέμπτη υπήρξαν δύο άτομα γυρνώντας με στρατιωτικά ρούχα και τζιπ, που ήρθαν σε καφενείο και έκατσαν εν μέσω των μειονοτικών ανθρώπων μας. Ένας εξ αυτών είναι φίλος του κυρίου Ερντέμ, εκλεγμένος μαζί του με την ίδια παράταξη και ΜΕΛΟΣ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ. Για αυτό τον λόγο σχετικά με αυτές τις κινήσεις των στρατιωτών, θα είναι πιο σωστό να ρωτήσει τον σύμβουλο του που είναι στέλεχος αυτών που έκαναν την κίνηση αυτή και όχι τον ΔΗΜΑΡΧΟ που δεν έχει καμία πληροφορία σχετικά με αυτές τις κινήσεις.

PAYAMLAR köyümüzde yaklaşık on kişilik bir askeri ekiple yapılan tatbikatla alakalı Belediyemiz bilgillendirilmemiştir. Dolayısıyla bu konuda belediye başkanı değilde bu tatbikatı yapanların bir açıklama yapması gerekmektedir. Bölgemizde bizim bilgimiz dışında askeri hareketlilik devam etmektedir.Geçtiğimiz Perşembe günü de askeri ciple ve askeri elbiselerle dolanan ve Sirkeli merkez köyümüzde kahveye gelip azınlık insanlarının içinde oturan iki kişi vardı.Bunlardan bir tanesi Erdem beyinde ekibinden Meclis üyesi seçilmiş hali hazırdada kendisiyle beraber aynı partide bulunan ve YUNAN SİLAHLI KUVVETLERİ MENSUBU bir arkadaşıdır. Bu nedenle askerlerin bu hareketleriyle alakalı bilgileri bu konuda hiçbir bilgisi olmayan BELEDİYE BAŞKANINDAN değilde bu hareketi yapanların bir mensubu olan kendi Meclis üyesine sorması çok daha uygun olacaktır.

Ο Δήμαρχος ίσως θεωρεί επιλήψιμο το ότι δύο άτομα με τις στολές της Ελλάδας μετέβησαν σε καφενείο χωριού του δήμου του. Μάλιστα τονίζει (με κεφαλαία γράμματα) ότι ο σύμβουλος του αντιπάλου του είναι στέλεχος του Ε.Σ. 

Ο Δήμαρχος φαίνεται να περιμένει πως θα έπρεπε να ενημερώνεται για τις κινήσεις του στρατού στην περιοχή του για λόγους που μόνο ο ίδιος ξέρει.
Σχολιάστε