OTA VOICE
Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Λίβανος: Ζημιές σε ελληνική και κυπριακή Πρεσβεία – Τραυματίστηκαν τρεις Κύπριες

Μικρές υλικές ζημιές έχει υποστεί η ελληνική πρεσβεία στη Βηρυτό, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, σημειώνοντας ότι το προσωπικό είναι ασφαλές. Τ

ην ίδια ώρα το υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε οδηγίες για τους Έλληνες πολίτες που βρίσκονται στον Λίβανο και έχουν επηρεαστεί από τις εκρήξεις στο λιμάνι. Οι Έλληνες πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με την πρεσβεία της Ελλάδος στα τηλέφωνα 00961 78990315 και 00961 81507061, καθώς και με τη Μονάδα Διαχείρισης Κρίσεων του υπουργείου Εξωτερικών, στο τηλέφωνο +30210368 1730 και στο e-mail: [email protected].

Ζημιές προκλήθηκαν και στην κυπριακή Πρεσβεία και την πρεσβευτική κατοικία, που βρίσκεται σε απόσταση 6 χιλιομέτρων από το σημείο της φονικής έκρηξης στη Βηρυτό, ενώ τραυματίστηκε ελαφρά η επιτετραμμένη της Πρεσβείας, η οποία μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα sigmalive.com φέρει τραύματα, στο κεφάλι, τον ώμο και τα χέρια και κρατήθηκε για νοσηλεία, σύμφωνα με την Πρόεδρο της κυπριακής Κοινότητας στο Λίβανο, Στάλω Χαμπίμπι, η οποία μίλησε στο ΡΙΚ. Άλλες δύο Κύπριες γυναίκες έχουν τραυματιστεί. Η μία από θραύσματα στα πόδια και η άλλη στην πλάτη. Και οι δύο διακομίστηκαν στο νοσοκομείο και αφού έλαβαν τις πρώτες βοήθειες στο σπίτι τους.

Σύμφωνα με την Πρόεδρο της κυπριακής Κοινότητας στο Λίβανο τα σπίτια πολλών Κυπρίων, που βρίσκονται στην περιοχή του λιμανιού της Βηρυτού, έχουν καταστραφεί ή έχουν υποστεί τεράστιες ζημιές. Οι Κύπριοι, που ζουν στη Βηρυτό, στην πλειοψηφία τους, επιθυμούν να επιστρέψουν στην Κύπρο.

Σχετικά Άρθρα

Κακοκαιρία: Πλημμυρισμένοι δρόμοι στο Πήλιο, ποιες περιοχές κινδυνεύουν – Live η πορεία των φαινομένων

otavoice

Βελόπουλος: Να απολογηθεί ο ίδιος ο πρωθυπουργός για το έγκλημα των Τεμπών

otavoice

Ήχησε το 112 σε 4 περιοχές, προειδοποίηση για ισχυρές καταιγίδες-θυελλώδεις ανέμους

otavoice

Οι Anonymous ισχυρίζονται ότι χάκαραν τον Ισραηλινό Στρατό και απέσπασαν 250.000 έγγραφα

otavoice

Παρίσι: Συνελήφθη ο άνδρας που απειλούσε να ανατιναχθεί έξω από το προξενείο του Ιράν

otavoice

Έκκληση για αποκλιμάκωση σε Ισραήλ και Ιράν απευθύνουν Γαλλία, Βρετανία, Ιταλία

otavoice