Έκτακτη Σύνοδο Κορυφής με θέμα και την Τουρκία σχεδιάζει ο Σ. Μισέλ

Σε έκτακτη Σύνοδο Κορυφής στις 24 και 25 του Σεπτέμβρη με θέμα τις σχέσεις της με την Τουρκία και την Κίνα αναμένεται να οδηγηθεί η Ε.Ε., σύμφωνα με πληροφορίες από τις Βρυξέλλες που δημοσιεύει ο «Μικροπολιτικός» της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ».

Η εξέλιξη αυτή έρχεται στη σκιά της έντασης στα ελληνοτουρκικά, της παρέμβασης για την εκτόνωση της κρίσης από την Άνγκελα Μέρκελ, αλλά και των διαρκών παραβιάσεων της κυπριακής ΑΟΖ από την Άγκυρα, με το Παρίσι να έχει ήδη δηλώσει ότι οι Βρυξέλλες πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο. Υπενθυμίζεται ότι η Ελλάδα έχει ζητήσει την κατάρτιση λίστας με πιθανές οικονομικές κυρώσεις σε βάρος της Τουρκίας, που αναμενόταν έτσι κι αλλιώς να παρουσιαστούν στην άτυπη σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών στις 27-28 Αυγούστου.

Το Μαξίμου, όπως σημειώνει η στήλη, δεν επιβεβαιώνει την πληροφορία ακόμα, ωστόσο μετά το τελευταίο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε αναφερθεί στην πιθανότητα μιας Συνόδου Κορυφής με θέμα την Τουρκία, τονίζοντας ότι είναι πλέον πρόβλημα ολόκληρης της Ευρώπης.
Σχολιάστε