OTA VOICE
Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Υπηρεσιακοί Γραμματείς στο Επιτελικό Κράτος – Μια πρωτοποριακή δράση

Μια νέα πρωτοποριακή εκπαιδευτική δράση με τίτλο «Υπηρεσιακοί Γραμματείς στο επιτελικό κράτος: Μετασχηματίζοντας γνώσεις και εμπειρίες», ξεκίνησε σήμερα στο Υπουργείο Εσωτερικών.

Η δράση σχεδιάστηκε από το Υπουργείο Εσωτερικών σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης & Αυτοδιοίκησης και απευθύνεται στους μόνιμους Υπηρεσιακούς Γραμματείς των Υπουργείων, οι οποίοι έχουν επιλεγεί με αυστηρά αξιοκρατικά κριτήρια σύμφωνα με τις προβλέψεις του νόμου 4622/2019 για το επιτελικό κράτος. Για τον καλύτερο σχεδιασμό του προγράμματος, προηγήθηκε η εξατομικευμένη ανίχνευση των εκπαιδευτικών τους αναγκών με συγκεκριμένη μεθοδολογία που βασίζεται στην μακρόχρονη εμπειρία της γαλλικής Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης (ΕΝΑ).

Σε συνάρτηση με το εύρος των καθηκόντων των Υπηρεσιακών Γραμματέων, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα φιλοδοξεί να καλύψει έναν σημαντικό αριθμό θεματικών ενοτήτων με υψηλού επιπέδου εισηγητές και να δώσει πρακτικές απαντήσεις σε ζητήματα που άπτονται της καθημερινής ενάσκησης των καθηκόντων τους, ενδυναμώνοντας με αυτόν τον τρόπο τον ρόλο και τη μεταξύ τους δικτύωση.

Την Πέμπτη στις 9.30 π.μ. θα μιλήσει στους Υπηρεσιακούς Γραμματείς ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σήμερα μίλησαν ο υπουργός Επικρατείας κ. Γιώργος Γεραπετρίτης και ο ΓΓ Νομικών και Κοινοβουλευτικών Θεμάτων κ. Στυλιανός- Ιωάννης Κουτνατζής

Αύριο, Τετάρτη, θα μιλήσουν ο υπουργός Εσωτερικών κ. Τάκης Θεοδωρικάκος, ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, αρμόδιος για τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου κ. Χρήστος – Γεώργιος Σκέρτσος , ο ΓΓ Συντονισμού Εσωτερικών Πολιτικών κ. Αθανάσιος Κοντογεώργης και η ΓΓ Ανθρώπινου Δυναμικού Δημοσίου Τομέα κ. Βιβή Χαραλαμπογιάννη.

Την Πέμπτη, επίσης, θα μιλήσουν ο υφυπουργός Οικονομικών, αρμόδιος για τη Δημοσιονομική Πολιτική κ. Θεόδωρος Σκυλακάκης και ο ΓΓ Δημοσιονομικής Πολιτικής κ. Αθανάσιος Πετραλιάς.

Το πρόγραμμα θα διαρκέσει έξι ημέρες (14 – 16 Ιουνίου  και 21 – 23 Ιουνίου), ενώ προγραμματίζονται ανάλογες δράσεις σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Σχετικά Άρθρα

Βουλή: Κατατέθηκε το νομοσχέδιο για το νέο δικαστικό χάρτη της χώρας

otavoice

Ιράκ: Ένας νεκρός από έκρηξη σε στρατιωτική βάση φιλοϊρανικής οργάνωσης

otavoice

ΥΠΕΞ Ιράν για το πλήγμα στην Ισφαχάν – «Έμοιαζαν με παιχνίδια, όχι με drones»

otavoice

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης ο Ισημερινός λόγω ενεργειακής κρίσης

otavoice

Πώς υπολογίζεται το Δώρο Πάσχα- Μέχρι πότε πρέπει να εξοφληθεί

otavoice

Γάζα: Το Ισραήλ ισχυρίζεται ότι πέρασαν 276 φορτηγά με ανθρωπιστική βοήθεια

otavoice