Πότε θα ληφθεί η απόφαση για τη χρήση μάσκας στα σχολεία

«Το υπουργείο Παιδείας προετοιμάζεται για όλα τα σενάρια. Αυτή τη στιγμή τα δύο επικρατέστερα είναι είτε η κανονική λειτουργία, δηλαδή οι τάξεις των σχολείων όπως τις ξέραμε με αυξημένα προφανώς μέτρα, τα οποία θα οριστούν από την ειδική επιτροπή είτε εκ περιτροπής, το οποίο είχαμε δοκιμάσει. Πρέπει να σας πω ότι οι συζητήσεις που γίνονται μέχρι τώρα, γιατί αντιλαμβάνεστε ότι είμαστε σε συνεχή επικοινωνία μαζί τους, η αποτίμηση δεδομένων είναι τωρινή, άρα αναμένουμε μερικές ημέρες πριν ξεκινήσουν τα σχολεία για να μας πουν με βεβαιότητα για να μας πουν ποια είναι η πιο ασφαλής μέθοδος. η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη μιλώντας στον Realfm 97,8 και στον Μάνο Νιφλή.

«Με πρωτοβουλία του κ. Θεοδωρικάκου λύθηκε το θέμα των καθαριστριών, υπήρχε ένα διττό καθεστώς. Οι δήμοι μπορούν να κάνουν τις συμβάσεις πλέον, έτσι ώστε να καλύπτονται οι ανάγκες που είναι αυξημένες» σημείωσε.

«Το υπουργείο Παιδείας είναι έτοιμο να καλύψει όλες τις ανάγκες» ανέφερε. «Μέχρι τώρα δεν έχει γίνει κάποια συζήτηση για τεστ στα σχολεία, αυτό για το οποίο έχει γίνει συζήτηση είναι πιθανότητα η χρήση της μάσκας, αυτό όμως περιμένουμε να μας το υποδείξει η επιτροπή των ειδικών λοιμωξιολόγων» πρόσθεσε.
Σχολιάστε