Για τα… πανηγύρια η Τουρκία: Έκανε μουσείο το πλοίο της εισβολής στην Κύπρο το ‘74 και το μεταφέρει στα κατεχόμενα

Οι φρικαλεότητες του Σφαγέα Σουλτάνου δεν έχουν τέλος. Από την ιερόσυλη επιθυμία να κάνει τζαμί την Αγία Σοφία μέχρι την μετατροπή του πλοίου της εισβολής του «Αττίλα» σε μουσείο!

Οι προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας και του κατοχικού καθεστώτος δεν διατηρούνται στα πλαίσια της ΑΟΖ ή σε ενέργειες επί του εδάφους, ή στην ιστορία και στην Ορθοδοξία με την επιθυμία μετατροπής του Μέγα Ναού της Ορθοδοξίας, την Αγία Σοφία σε τζαμί. Επεκτείνονται και στα πανηγύρια για την τουρκική εισβολή στην Κύπρο και την 46η «μαύρη» επέτειό της.

Σε πλοίο – μουσείο μετέτρεψε η Τουρκία το αποβατικό πλοίο της τουρκικής εισβολής C-128 το οποίο από τις 20 Ιουλίου θα βρίσκεται στην ακτή «Πέντε Μίλι» στην Κερύνεια.

Είναι το σημείο στο οποίο στις 20 Ιουλίου του 1974 πραγματοποιήθηκε η απόβαση των τουρκικών στρατευμάτων κατά την επιχείρηση «Αττίλας».

Σύμφωνα με το τουρκικό υπουργείο Άμυνας, το αποβατικό σκάφος αποσύρθηκε το 2014 και επισκευάστηκε στα ναυπηγεία Κωνσταντινούπολης όπου και μετατράπηκε σε μουσείο.

Ύστερα από τελετή που διοργανώθηκε χθες στην οποία συμμετείχαν και Τούρκοι βετεράνοι, το πλοίο αναχώρησε για τα κατεχόμενα όπου και θα εκτίθεται από τις 20 Ιουλίου.
Σχολιάστε