Βυθισμένες στο χάος οι ΗΠΑ: Επεισόδια μπροστά στον Λευκό Οίκο – Τραμπ και Μελάνια «φυγαδεύτηκαν» σε καταφύγιο

Οι διαδηλώσεις για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ γίνονται «τσουνάμι» στις ΗΠΑ και εκτείνονται σε όλο και περισσότερες Πολιτείες.Η εκρηκτική κατάσταση που ξεκίνησε στη  Μινεάπολη της Μινεσότα, έχει οδηγήσει σε ακραίες καταστάσεις με λεηλασίες , βανδαλισμούς , εμπρησμούς και εκτεταμένη χρήση βίας . Περιουσίες πολιτών στο έλεος της ανεξήγητης αντίδρασης σε ένα καταδικαστέο γεγονός και μια γενικευμένη αντίδραση εκτός ορίων που μόνο αυθόρμητη δεν φαντάζει. Σε μια χώρα που οι σκηνές βίας είναι συχνό φαινόμενο η προσπάθεια πολιτικοποίησης της δολοφονίας Φλόιντ είναι ξεκάθαρη και έχει στο στόχαστρο τον Αμερικανό πρόεδρο, Ντόναλντ Τράμπ.

Το κλίμα στον Λευκό Οίκο είναι τεταμένο. Σύμφωνα με τη New York Times, την Παρασκευή και ενώ χιλιάδες διαδηλωτές είχαν συγκεντρωθεί έξω από τον Λευκό Οίκο φωνάζοντας συνθήματα κατά του Αμερικανού Προέδρου, οι μυστικές υπηρεσίες αποφάσισαν να μεταφέρουν τον Τραμπ, τη Μελάνια και τον γιο τους Μπάρον στο υπόγειο καταφύγιο το οποίο χρησιμοποιείται όταν γίνονται τρομοκρατικές επιθέσεις.

Εκεί, έμειναν για κάποια ώρα και εν συνεχεία ξαναπήγαν στα πάνω πατώματα του Λευκού Οίκου. Στο μεταξύ το βράδυ της Κυριακής η αστυνομία έκανε εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων, σύμφωνα με το ΑΠΕ- ΜΠΕ, για να διαλύσει τους συμμετέχοντες σε διαδήλωση εναντίον της αστυνομικής βίας και του ρατσισμού πάλι μπροστά στον Λευκό Οίκο, καθώς ξέσπασαν επεισόδια σε διάφορες περιοχές της Ουάσινγκτον.

Πλήθος διαδηλωτών συγκεντρώθηκε μπροστά στην επίσημη κατοικία του Ρεπουμπλικάνου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, φωνάζοντας συνθήματα, κρατώντας πλακάτ και βάζοντας φωτιές, παρότι στην αμερικανική πρωτεύουσα έχει τεθεί σε εφαρμογή απαγόρευση της κυκλοφορίας κατ’ εντολή της δημάρχου Μιούριελ Μπάουζερ.
Σχολιάστε