OTA VOICE
Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Μπαράζ τουρκικών προκλήσεων στον Έβρο με πυροβολισμούς- Εγρήγορση και ετοιμότητα από τις ελληνικές αρχές

Αυξάνεται η τουρκική προκλητικότητα στον Έβρο – Σε επιφυλακή οι ελληνικές υπηρεσίες ασφαλείας για να διαχειριστούν οργανωμένα την κατάσταση.

Συνεχίζονται οι προκλητικές ενέργειες από την Τουρκία στον Έβρο καθώς χθες (30/4) το βράδυ έλαβαν χώρα δύο περιστατικά. Η τουρκική πλευρά χρησιμοποιεί για τη «βρώμικη δουλειά» τους άντρες της στρατοχωροφυλακής, οι οποίοι πρωταγωνιστούν στις προκλήσεις και οι οποίοι φαίνεται ότι έχουν εστιάσει στην περιοχή του Τυχερού στον Έβρο.

Έτσι λοιπόν, μετά το σοβαρό περιστατικό με τους πυροβολισμούς σε βάρος Ελλήνων και Γερμανών, μέρος της αποστολής της Frontex, στον Έβρο την Τετάρτη (29/4) η Τουρκία συνέχισε την αδιανόητη προκλητικότητά της το βράδυ της Πέμπτης (30/4).

Το πρώτο από αυτά, σύμφωνα με την «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ» καταγράφηκε στις δέκα και είκοσι το βράδυ. Ειδικότερα, δύο φουσκωτά της τουρκικής στρατοχωροφυλακής με δύο επιβάτες το καθένα κινήθηκαν βόρεια κατά μήκος του ποταμού και έριξαν πυροβολισμούς στον αέρα και μια φωτοβολίδα που προσγειώθηκε σε ελληνικό έδαφος.

Το δεύτερο συμβάν καταγράφηκε δύο λεπτά μετά τα μεσάνυχτα οπότε ένα φουσκωτό της τουρκικής στρατοχωροφυλακής, στο οποίο επίσης επέβαιναν δύο άτομα απέπλευσε από το Τυχερό και κινήθηκε βόρεια. Οι επιβάτες έριξαν εκφοβιστικά πυρά στον αέρα.

Καμία από τις βάρκες δεν είχε φωτεινές ενδείξεις.

Η αποτυχία της Τουρκίας να ωθήσει κατά κύματα μετανάστες στον ελλαδικό χώρο, σε συνδυασμό με τη σθεναρή αντίσταση του ελληνικού στρατού και των υπολοίπων σωμάτων ασφαλείας έχει εκνευρίσει φανερά την Άγκυρα, η οποία προσπαθεί τώρα να δημιουργήσει προβλήματα χρησιμοποιώντας ως «προμετωπίδα» τη στρατοχωροφυλακή.

Χάρη πάντως την ψυχραιμία των ελληνικών δυνάμεων δεν έλαβαν έκταση σοβαρότερα επεισόδια.

Σχετικά Άρθρα

Α. Γκουτέρες: Η Μέση Ανατολή στο «χείλος του γκρεμού»- Η Γάζα μια «ανθρώπινη κόλαση»

otavoice

Το «παζάρι» Ισραήλ με ΗΠΑ – «Ναι» σε επιχείρηση στη Ράφα ως αντάλλαγμα περιορισμένη επίθεση στο Ιράν

otavoice

Σεισμός 5,6 βαθμών Ρίχτερ στην Τουρκία- Αναφορές για υλικές ζημιές

otavoice

Τέμπη: Πειθαρχική έρευνα για την εισαγγελέα που απέρριψε καταγγελία για υπουργούς

otavoice

Βρυξέλλες: Ικανοποίηση στην Αθήνα για τα συμπεράσματα στις ευρωτουρκικές σχέσεις

otavoice

Μικροπλαστικά: Ανιχνεύθηκαν στον εγκέφαλο και στις πέτρες της χολής

otavoice