OTA VOICE
Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Αίσχος! Ξέφυγαν οι ιερόσυλοι Τούρκοι – Διάβασαν το Κοράνι στην Αγιά Σοφία και κατηγορούν την Ελλάδα για ιστορικά κόμπλεξ!

Λάδι στη φωτιά ρίχνει η Τουρκία που τραβάει το σχοινί στα άκρα μετά την κιτς «φιέστα» στην Αγιά Σοφία για την 567η επέτειο από την Άλωση της Κωνσταντινούπολης.

Μόνο ντροπή προκαλεί η νέα προκλητική στάση της Άγκυρας για την αντίδραση των Ελλήνων μετά τα όσα έγιναν χθες στην Αγιά Σοφία. Το ναό της Βασιλεύουσας, της Ορθοδοξίας, των απανταχού Χριστιανών!  Ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με την ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας που καταδίκαζε την χθεσινή απαράδεκτη «φιέστα» στην Αγία Σοφία.

Χθες, ανήμερα της «μαύρης» επετείου, της Άλωσης της Κωνσταντινούπολης το καθεστώς του Σουλτάνου έστησε ένα ολόκληρο σόου το οποίο μετέδωσε και σε ζωντανή μετάδοση. Μετά το κιτς σόου που προηγήθηκε ακολούθησε ανάγνωση αποσπασμάτων από το Κοράνι μέσα στην Αγία Σοφία, τον ναό της Ορθοδοξίας!

Η Αθήνα αναφέρθηκε, δια του ΥΠΕΞ, στην απαράδεκτη και προσβλητική κίνηση των Τούρκων να αναγνώσουν το Κοράνι εντός του ναού της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη κατά τη διάρκεια του προκλητικού σόου που έστησε ο Σουλτάνους με την οποία όχι μόνο αλλοιώνουν τον χαρακτήρα της αλλά και προκαλούν στο θρησκευτικό συναίσθημα των απανταχού Χριστιανών Ορθοδόξων.

Το ΥΠΕΞ τόνισε επίσης πως η ενέργεια αυτή προσβάλλει τη διεθνή κοινότητα και εκθέτει εκ νέου την Τουρκία και εκείνη με τη σειρά της συνέχισε το κρεσέντο προκλητικότητας και αισχρότητας ζητώντας και τα ρέστα!

Η Τουρκία, είχε το θράσος όχι μόνο να απαντήσει χαρακτηρίζοντας μάταιες τις δηλώσεις του υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας αλλά και να καλέσει την Ελλάδα να  απαλλαγεί– άκουσον άκουσον- από τα ιστορικά της κόμπλεξ!

Ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας Χαμί Ακσοϊ ανέφερε σχετικά: «H Ελλάδα, κάθε φορά που γίνεται ανάγνωση του Κορανίου στην Αγία Σοφία, εξακολουθεί να κάνει δηλώσεις που είναι μάταιες και δεν έχουν αποτέλεσμα. Σε μια εποχή που στην Ευρώπη ακούγεται η προσευχή από τους μιναρέδες και γίνεται κατανοητή η σημασία του αμοιβαίου σεβασμού, η μόνη ευρωπαϊκή χώρα της Ευρώπης που δεν έχει τζαμί στην πρωτεύουσά της, ενοχλήθηκε στην ανάγνωση του Κορανίου στην Αγία Σοφία. Κι αυτό είναι ένα καλό παράδειγμα όσον στην κατανόηση της ψυχολογίας αυτής της χώρας».

Ο Άκσοϊ στη δήλωσή του κατέληξε λέγοντας πως «η Αγία Σοφία, θα παραμείνει σημαντική αξία για την Τουρκία και την ανθρωπότητα και θα συνεχίσει να προστατεύεται. Καλούμε την Ελλάδα να γλιτώσει από τα ιστορικά της κόμπλεξ…».

 

Σχετικά Άρθρα

Οι ισραηλινές δυνάμεις βομβαρδίζουν τη βόρεια Γάζα -Ανελέητο σφυροκόπημα

otavoice

Καθαρίζει η ατμόσφαιρα από το βράδυ και τα δυτικά

otavoice

Ευρωεκλογές-Επιστολική ψήφος: Στις 121.000 εγγραφές – Βήμα βήμα η διαδικασία διαλογής

otavoice

Εμπραχίμ Ραΐσι: Ισραηλινή επίθεση σε ιρανικό έδαφος θα σβήσει το «σιωνιστικό καθεστώς»

otavoice

Κουτσούμπας από Μόντρεαλ: Δυνατό ΚΚΕ στην Ελλάδα και στους Έλληνες του εξωτερικού

otavoice

AP: Η Κίνα σταμάτησε τις έρευνες για τον εντοπισμό της προέλευσης του κορονοϊού

otavoice