Χαρδαλιάς: Γιατί η μετακίνηση τις ημέρες του Πάσχα είναι στάση ανεύθυνη

Νέα έκκληση σε όλους μας για την αναγκαιότητα εφαρμογής των περιοριστικών μέτρων, απηύθυνε ο Νίκος Χαρδαλιάς, σημειώνοντας πως η οποιαδήποτε μετακίνηση τις ημέρες του Πάσχα είναι εντελώς ανεύθυνη και αντικοινωνική στάση.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων επανέλαβε ότι μέχρι τις 27 Απριλίου ισχύουν πλήρως τα περιοριστικά μέτρα δίχως απολύτως καμία χαλάρωση. Στη συνέχεια και υπό την προϋπόθεση ότι όλα θα έχουν πάει καλά, είπε, θα ξεκινήσει η συζήτηση για το πότε και με ποιους ρυθμούς θα υπάρξει η όποια αποκλιμάκωση, σημειώνοντας πως τον πρώτο λόγο θα έχουν οι ειδικοί επιστήμονες. «Αντιλαμβάνομαι ότι έχουμε αρχίσει να κουραζόμαστε, αλλά χρειάζεται υπομονή και επιμονή στον στόχο», είπε ο κ. Χαρδαλιάς για να συμπληρώσει πως δεν θα πρέπει να περιμένουμε ότι θα ξυπνήσουμε μία ημέρα και όλα θα είναι όπως πριν.

Ειδικά για το Πάσχα, επανέλαβε τη συνέχιση των περιοριστικών μέτρων στις εκκλησίες έως τις 20 Απριλίου και τόνισε: «οποιαδήποτε συζήτηση ή οι διάφορες δικαιολογίες για τη μετακίνηση εκείνες τις ημέρες είναι μία στάση εντελώς ανεύθυνη και αντικοινωνική».

Ως προς αυτό, εξήγησε ότι αυτή τη στιγμή στην Αττική, πχ, από την έναρξη της επιδημίας είχαμε 1.082 κρούσματα, από τα οποία τα 712 είναι ενεργά μέχρι αυτή τη στιγμή. Απ’ αυτούς τους ασθενείς, οι 293 νοσηλεύονται και 419 είναι σε καραντίνα κατ’ οίκον. Επίσης, σε καραντίνα λόγω στενών επαφών ή εισόδου στη χώρα, μόνο στην Αττική, είναι 3.854 άτομα. «Ας μην προκαλούμε λοιπόν τις τύχες μας και τις κοινωνίες στα χωριά μας, που καρτερικά κι εκείνοι έχουν αντισταθεί στον ιό», υπογράμμισε ο κ. Χαρδαλιάς.
Σχολιάστε