Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας: Ραγδαία κλιμάκωση και παγκόσμια εξάπλωση του κορονοϊού

Για “ραγδαία κλιμάκωση” και “παγκόσμια εξάπλωση” των κρουσμάτων του κορονοϊού, που πλήττει πλέον 205 χώρες και περιοχές, κάνει λόγο ο διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (WHO), προειδοποιώντας πως τις επόμενες λίγες ημέρες θα φθάσουμε το 1 εκατομμύριο επιβεβαιωμένα κρούσματα και τους 50.000 θανάτους παγκοσμίως».

«Την ώρα που έχουμε εισέλθει στον τέταρτο μήνα της πανδημίας, ανησυχώ βαθιά από τη ραγδαία κλιμάκωση και την παγκόσμια διασπορά των κρουσμάτων», είπε ο Τέντρος Αντάνομ Γκεμπρεγκέσους για να συμπληρώσει: «Τις τελευταίες 5 εβδομάδες καταγράφηκε μια σχεδόν εκθετική αύξηση του αριθμού των νέων κρουσμάτων και ο αριθμός των θανάτων έχει υπερδιπλασιαστεί από την περασμένη εβδομάδα».

«Πρόκειται για την πρώτη πανδημία που προκαλεί ένας κορονοϊός (…) και η συμπεριφορά του δεν είναι πολύ γνωστή. Πρέπει να είμαστε ενωμένοι για να πολεμήσουμε αυτόν τον άγνωστο και επικίνδυνο ιό» απηύθυνε έκκληση ο αξιωματούχος.

Σημειώνεται πως περισσότερα από 865.000 κρούσματα έχουν επισήμως ανακοινωθεί παγκοσμίως, εκ των οποίων άνω του 50% στην Ευρώπη, 189.000 στις ΗΠΑ και περισσότερα από 110.000 στην Ασία, μεταδίδει το ΑΠΕ.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα https://www.worldometers.info/coronavirus/αυτή τη στιγμή οι νεκροί παγκοσμίως ανέρχονται στους 46.368 και τα κρούσματα ανέρχονται στα 924.663.
Σχολιάστε