Ολοκαύτωμα στη Γαλλία: 1.417 νεκροί σε μια ημέρα -Πάνω από 10.000 συνολικά

Σε ολοκαύτωμα εξελίχθηκε το τελευταίο εικοσιτετράωρο στη Γαλλία.

Δραματική η αύξηση των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορονοϊού , αλλά και των κρουσμάτων, μέσα σε μια ημέρα και τα νούμερα κόβουν την ανάσα.

1.417 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τον φονικό ιό το τελευταίο εικοσιτετράωρο ανεβάζοντας την μοιραία λίστα στους 10.328. Από  τα σημερινά θύματα του κορονοϊού 620 πέθαναν στα νοσοκομεία και 820 σε οίκοους ευγηρίας.

Έτσι η Γαλλία, που πλέον απαριθμεί πάνω από 10.000 νεκρούς, μπαίνει στη «μαύρη λίστα» μαζί με την Ιταλία, την Ισπανία και τις ΗΠΑ που κατέχουν το ανάλογο θλιβερό ρεκόρ.

Παράλληλα το πιο ανησυχητικό ήταν τα 11.059 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα που δείχνουν ότι η εξάπλωση βρίσκεται σε πλήρη έξαρση και κανείς δεν μπορεί να προδικάσει την μετέπειτα πορεία.

109.069 είναι πλεον τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στη γαλλική επικράτεια και το σύστημα υγείας βρίσκεται στο κόκκινο, μη μπορώντας να ανταποκριθεί πλήρως στο μεγάλο αρισθμό συμβάντων. Ζουν πλέον τις  ίδιες ταργικές στιγμές της Ιταλίας, όπου καλούνται να πάρουν απόφαση ποιος ζει και ποιος πεθαίνει.

7.131 ασθενείς νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

19.337 ασθενείς ανάρρωσαν.

Σύμφωνα με το Reuters, o Γάλλος υπουργός Υγείας, Ζερόμ Σαλμόν, τόνισε πως ο αριθμός των ανθρώπων που άφησε την τελευταία του πνοή στα νοσοκομεία της χώρας αυξήθηκε κατά 9% μέσα σε μια μέρα.
Σχολιάστε