Κορονοϊός: Η Γερμανία επιλέγει τη στρατηγική της Νότιας Κορέας

Προκειμένου να εμποδίσει τον κορεσμό των νοσοκομείων της όπου καταγράφονται ελλείψεις προσωπικού, η Γερμανία υιοθετεί τη στρατηγική έναντι του κορονοϊού της Νότιας Κορέας, δηλαδή πολλαπλασιασμός των διαγνωστικών τεστ και ασθενείς σε καραντίνα.

Η Γερμανία πραγματοποιεί ήδη, σύμφωνα με τις Αρχές, από 300.000 έως 500.000 διαγνωστικά τεστ την εβδομάδα – ένας ρυθμός ταχύτερος από εκείνους πολλών Ευρωπαίων γειτόνων της, ιδιαίτερα από εκείνον της Γαλλίας η οποία κάνει τεστ μόνο στους ασθενείς με σοβαρή παθολογία.

Μάλιστα η κυβέρνηση της Μέρκελ δεν λογαριάζει να σταματήσει εκεί καθώς, σύμφωνα με έγγραφο του υπουργείου Εσωτερικών, το οποίο επικαλούνται μέσα ενημέρωσης, προτείνεται στρατηγική εμπνευσμένη από τη Νότια Κορέα, με όχι λιγότερα από 200.000 τεστ την ημέρα.

Θα γίνονται πλέον τεστ σε όλους όσοι πιστεύουν πως έχουν προσβληθεί από τον κορονοϊό, καθώς και σε όλα τα πρόσωπα που μπορεί να έχουν έρθει σε επαφή με ασθενή. Αυτήν τη στιγμή τα διαγνωστικά τεστ γίνονται στους ανθρώπους που και είναι άρρωστοι και έχουν έρθει σε επαφή με πρόσωπο θετικό στον κορονοϊό.

Παράλληλα, σύμφωνα με το έγγραφο, ο γεωεντοπισμός, εργαλείο που χρησιμοποιήθηκε από τη Σεούλ, χαρακτηρίζεται «αναπόφευκτος μακροπρόθεσμα» ώστε να μπορέσει ο πληθυσμός να παρακολουθεί τα μέρη όπου βρίσκονται άνθρωποι που έχουν διαγνωσθεί θετικοί. «Η Νότια Κορέα μπορεί να είναι το υπόδειγμα παρά τις πολιτιστικές διαφορές μεταξύ των δύο χωρών», δήλωσε στην εφημερίδα FAZ ο Λόταρ Βίλερ, υπεύθυνος του Ινστιτούτου Ρόμπερτ Κοχ, το οποίο έχει αναλάβει να καθοδηγήσει τη Γερμανία στη μάχη εναντίον της επιδημίας. Μίλησε μάλιστα συγκεκριμένα για τον «γεωεντοπισμό».

Πηγή: ΑΠΕ
Σχολιάστε